DomovReceptiRecepti za kruhOopsie - kruh brez ogljikovih hidratov

Oopsie - kruh brez ogljikovih hidratov

Oopsie - kruh brez ogljikovih hidratov
Vsi recepti
02. marec 2015.

Oopsie kruh ni en izmed tistih, zaradi katerega boste imeli slabo vest in rekli "Ups". 

To je kruh brez ogljikovih hidatov, ki je zelo priljubljen v dietah z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Razen tega je odličen za vse, ki obožujejo kruha in želijo se znebiti odvečnih kilogramov. Ker ima minimalni delež ogljikovih hidratov (0,8 g po kosu), velja za prvi kruh brez ogljikovih hidratov. 

Oopsie kruh je gobast in mehki in je zelo dober za sendviče. Kadar ga narežete po pol, ga napolnite z vašimi priljubljenimi sestavinami. Kombinacij je nešteto, saj je oopsie kruh brez ogljikovih hidratov nevtralnega okusa, ter se odlično pridaja paradižniku in mozzareli , kot tudi džemu. 

Priprava: 

  1.  Ločite beljake od rumenjakov
  2. Izdelajte čvrst sneg iz beljakov in malo himalajske soli, ter v drugi skledi stepite rumenjake, sir in pecilni prašek do gladke zmesi. 
  3. Sneg potem previdno dodajte v zmes rumenjakov in sira. Počasno mešajte tako da bi se shranil zrak v zmesi. 
  4. Z žlico jemljite zmes in ju dajte na pekač s peki papirjem. 
  5. Pecite 25 minut na 150°C.

oopsie recept

Oopsie lahko "popestrite" s priljubljenimi semeni. Sezam, sončnična in konopljina semena so popolna kombinacija z oopsiejem. 

Za še več zdravih receptov, se prijavite na naš NOVIČNIK!

Zanima vas lahko tudi...