Uporabniška podpora
Ne le da vsi obožujemo kruh, ga lahko tudi pripravimo sami - z nekoliko živila in brez preživljenih ur in ur v kuhinji.
Neredko pa pride do težav, ko začnemo s pripravljanjem kruha.
Poleg moke, ki lahko povzroča težave, veliko težav lahko povzročajo tudi pecilni prašek ali podobni izdelki, včasih pa tudi okus sode, ki ni prav okusen. Tako se včasih zgodi, da se kruh preveč mrvi, včasih sploh ne vzhaja, včasih pa se preveč občuti okus sode, ter zato ni prav okusen.
Ko izdelate svoj prvi kruh in spoznate, kako je to preprosta kulinarična naloga, ne boste več pomislili na to, da kupite gotovi. Edina pomanjkljivost domačega kruha je dolga priprava. Priprava zajema tudi vzhajanje testa, lahko traja do ure časa, nekaj manj potrebuje pa, da se speče. K tem, ko je pripravljen, je treba vsaj 20 minut počakati, da se ohladi, da boste ga poskusili.
Peka kruha v lastni kuhinji je postala priljubljena, za to pa ima veliko razlogov - je bolj zdravi, okusnejši in brez aditivov. Edina težava je v tem, da proces traja več časa. Zato vam ponujamo recept brez kvasa in čakanja vzhajanja testa.
Lahko se oborožite s priljubljenimi semeni. Chia semena bodo združila vse sestavine, lan bo obilica vlaknin v kruhu, ovseni kosmiči pa bodo idealna osnova za kruh, ki vas bo nasitil v hipu.
Semena so in kontrolirane ekološke pridelave in se lahko kupijo v Tovarni Zdrave Hrane.
Postopek:
Če ste razpoloženi, da še raziskovanje še več receptov za kruh in kulinaričnih iger, obvezno poskusite tudi te recepte:
Ste že poskusili nekatero izmed brezkvasnih kruhov? Kako so vam všeč?
Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! Ob prijavi na novičnik pridobite 10% popust na prvo naročilo.
Zanima vas lahko tudi...
Podprti načini plačila
Vse transakcije so zaščitene in potekajo prek varnih plačilnih sistemov. Na voljo so naslednje možnosti plačila: