DomovReceptiSlano in slastnoOkusna bolonjska omaka brez mesa in brez stresa!
Glavna jed

Okusna bolonjska omaka brez mesa in brez stresa!

Okusna bolonjska omaka brez mesa in brez stresa!
Vsi recepti
01. april 2024.

Potopite se v svet bogatih okusov in tekstur z našo edinstveno bolonjsko omako brez mesa, saj smo takrat naredili enega s tempehom! Ta različica klasične italijanske jedi vam prinaša novo izkušnjo v vašo kulinarično temperaturo, ter tako kombinira tradicionalne okuse s hranljivim in okusnim tempehom. 

Vsaki grižljaj te jedi odkriva tempeh, ki je popolnoma dopolnjen z bogato omako iz paradižnika, čebule, česna in začimb. Tekstura tempeha dodaja teksturno vrednost jedi, medtem ko se njegova nevtralna osnova ujema z okusi omake ter tako ustvarja osvežilno in okusno doživetje.

Ni le okusna, ta bolonjska omaka s tempehom je zelo hranljiva izbira, ter vam zagotavlja beljakovine in druge hranljive snovi, ki jih vaše telo ima radi. Pripravite to jed za svojo družino ali prijatelje in jih presenetite z edinstvenim okusom, ki bo osvojil vaša srca, in ne boste niti vedeli da je brez mesa. 

Preizkusite ta recept in doživite kulinarično pustolovščino, ki vas bo presenetila in navdušila obenem.

Postopek: 

  1. Tempeh naribajte na grobem ribežnu ter mu dodajte tamari, oljčno olje, dimljeno papriko, sol, poper in pustite marinirati 30 minut.
  2. Za ta čas pražite čebulo, dodajte ji nariban korenček in drobno sesekljano papriko. 
  3. Ko zelenjava omehča, dodajte česen, peteršilj in koncentrat paradižnika. 
  4. Potem dodajte tempeh, prelijte z vodo, tako da prekrije sestavine.
  5. Kuhajte 40 minut.
  6. Postrezite s testeninami po volji. 

Za še več odličnih nasvetov in idej, se naročite na naš Novičnik in pridobite 10% popusta ob prvem naročilu!

Prenesite kuharico brezplačno!