DomovReceptiSlano in slastnoPaniran tofu v sezamu boste vzljubili že ob prvem grižljaju
Glavna jed

Paniran tofu v sezamu boste vzljubili že ob prvem grižljaju

Paniran tofu v sezamu boste vzljubili že ob prvem grižljaju
Vsi recepti
03. september 2018.

S tofujem , tako kot s klasičnim sirom ali kosom mesa, lahko pripravite veliko receptov, od smoothieja s kremastim tofujem, do priprave glavne jedim v katerih je tofu vir beljakovin. Danes pa blešči v panirani obliki. S hrustljavimi semeni bo postal obrok, ki ga bodo rada jedli tudi največji mesojedi. 

Odsotnost okusa, ki je značilna za tofu, je pravzaprav njegova prednost. Ko se marinira z začimbami ali duši v različnim omakam, tofu , tako kot goba, vpije arome in je lahko okusa, ki ga vi želite. Tofu je zelo zdrav, vendar seveda v zmernih količinah. 

Priprava: 

  1. Tofu zrezke marinirajte v mešanici gorčice in sojinega omaka nekaj ur ali prek noči. 
  2. Semena zmešajte s krušnimi drobtinami, in v drugi skledi naredite tempuro. 
  3. Tofu dajte v moko, v tempuro in povaljajte v zmes za paniranje. 
  4. Pecite v globokem sezamovem olju. 

Za še več zdravih receptov, se prijavite na naš novičnik!