DomovReceptiSlano in slastnoAli ste poskusili ta hit? Postregli smo cvetačni riž!

Ali ste poskusili ta hit? Postregli smo cvetačni riž!

Ali ste poskusili ta hit? Postregli smo cvetačni riž!
Vsi recepti
03. junij 2020.

Da dobite odlično prilogo,  poskusite trik ustvarjalnih kuharjev in cvetačo spremenite v riž. Cvetačo naribajte in recept je gotov!

Morda niste vedeli, vendar se cvetača lahko je tudi presna, najboljša pa je s kremastimi omakami, na primer s humusom ali omakami na osnovi svežega sira in hrena. Če pa niste prepričani v to možnost, pridobljen cvetačni riž prepražite na segretem olju ali ghee maslu 5 minut ter začinite s soljo in poprom, Pražite nekaj minut dlje, če jo želite "al dente".

Če imate radi jedi z rižem, in pazite na vnos kalorij, poskusite ta nekoliko drugačni recept. Ne le da ima malo kalorij, cvetača velja za eno najbolj zdravih živil. "Cvetačni riž" lahko postrežete kos samostojno jed (zlasti z dodatkom začimb kot so kurkuma, drobnjak, mešanica začimb), v kombinaciji z drugimi živili, kot dodatek juham ali kot priloga. 

Postopek pripravljanja: 

  1. Cvetačo operite, očistite od listov ter narežite na večje cvetove. 
  2. Naribajte vse cvetove. 
  3. Pridobljeni presni "riž" lahko takoj servirate ali jo kuhate na pari ali zapecite v pečici. 

Cvetača se pokazala sijajna v številnih low carb receptih. Ali ste že poskusili nekateri teh receptih: 

Če tudi vi imate kakšen skrivni recept s cvetačo, nam sporočite. In ne pozabite, da vas tudi mi čakamo na Novičniku

Zanima vas lahko tudi...