DomovReceptiSlano in slastnoTempeh medaljoni v sočni gobni omaki
Glavna jed

Tempeh medaljoni v sočni gobni omaki

Tempeh medaljoni v sočni gobni omaki
Vsi recepti
31. januar 2018.


Tempeh je vir okusnih, visoko kakovostnih beljakovin. V svežem tempehu je odstotek beljakovin večji od 20%, koliko jih se nahaja v mesu. 

Svež tempeh narežite na kocke, marinirajte s tamari omako, potem pa ga lahko prepražite, ocvrete ali dušite. S tempehom lahko naredite okusno curry omako, krepčilno enolončnico, hitro in okusno jed s testeninami ali pa v obliki medaljonov z omako, s katero boste navdušeni, 

Priprava: 

  1. Narežite tempeh na kocke in prepražite jih na ponvi. 
  2. Suhe jurčke najprej namočite za uro časa v hladni vodi, por pa sesekljajte na drobno in prepražite na nekoliko sezamovega olja. 
  3. Jučke potem precedite in prepražite na poru za nekaj minut ter vse skupaj zalijte z vodo, v kateri so se namakali in za konec zgostite z aru prahom. 
  4. Omako prelijte po tempehu.

Te stalstne medaljone z omako lahko postrežete v tortilji in dobili boste odličen veganski burito, če dodate tudi malo riža.