DomovReceptiSlano in slastnoTi rezanci bodo postali priljubljena jed na vsakem od vaših tedenskih menijev
Glavna jed

Ti rezanci bodo postali priljubljena jed na vsakem od vaših tedenskih menijev

Ti rezanci bodo postali priljubljena jed na vsakem od vaših tedenskih menijev
Vsi recepti
26. januar 2021.

Da bi imeli radi tofu, ni treba da ste vegetarijanci ali makrobiotiki. Dovolj je želeti dobro za svoje telo, priskrbeti si živila, kot so sezamovo olje, tamari omaka in ingver ter pripravite jedi, ki se jim ni mogoče upreti. Paniran, ocvrt, v juhi, kot je "umešana jajca" ali omaka - tofu je odličen v vseh različicah... še posebej pa v tej današnji.

Kosilo iz wok-a bodo še dodatno začinili mamljivi okusi tamari omake, dobri kitajski rezanci pa bodo na odličen način zaokrožili celotno jed.

Ti rezanci so primerni za uporabo v priljubljenem "stir-fry"-u , pri katerem je dovolj, da jih v wok-u pražimo 3 do 5 minut. Za prirpavo v vodi jih  za 15 minut potopite v vročo vodo in potem, ko se ohladijo, postrezite kot okusno jed.

Ste pripravljeni na potovanje v Azijo z YumYum?

Priprava:

  1. Tofu narežite na kocke in zmešajte s tapioko, oljem in začimbami, nato pa ga pecite približno 180 minut pri 180 stopinjah
  2. Rezance skuhajte skladu z navodili na embalaži
  3. Omako pripravite tako, da tapioko zmešate z 2 žlicama vode in odstavite z ognja
  4. Vse ostale sestavine za omako zmešajte v ponvi, ko zavre, dodajte mešanico tapioke in vode
  5. Kuhajte dokler se ne zgosti, nato vmešajte pečen tofu

I da...NOVIČNIK je tukaj in skriva še več zdravih receptov.