Uporabniška podpora
V Genovi je ta jed znana pod imenom farinata, v Nici ga imenujejo socca, medtem ko jo v Toskani imenujejo cecina.
Kakorkoli se odločili na njeno ime, eno je zagotovo - vsa tvoja družina jo bo oboževala!
Kot priloga glavni jedi, kot nadomestek kruha, kot del zajtrka in večerje, kot prigrizek, ki ga lahko vzamete s sabo. Socca je lahko tako večnamenska. Socca zaznamuje, pravzaprav, ubožno kuhinjo, ki od le 2-3 sestavin naredi odlično poslastico. Ta je pravzaprav nekaj, med kruhom in palačinkami iz čičerike.
Če bi odpotovali v preteklost, bi izvedeli da je v času starih Grkov in Rimljanov ta je bila zelo hranljivi nadomestek kruha. Recept je preživel padec Rimskega cesarstva in se je obdržal vse do danes. V različnih oblikah in z različnimi dodatki.
Če bi šli dlje v zgodovino, bi ugotovili, da je v času starih Grkov in Rimljanov ta jed služila kot zelo hranljiv nadomestek za kruh. Recept je preživel padec rimskega imperija in se ohranil do danes. V različnih oblikah in različnih dodatkih.
Ena najbolj barvitih različic vam bomo danes postregli!
Priprava:
In? Ste že poskusili svojo socco? Kom je bila najboljša?
Sporočite nam vtise in kulinarične skrivnosti, vsekakor pa se prijavite na NOVIČNIK!
Zanima vas lahko tudi...
Podprti načini plačila
Vse transakcije so zaščitene in potekajo prek varnih plačilnih sistemov. Na voljo so naslednje možnosti plačila: