Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
V Genovi je ta jed znana pod imenom farinata, v Nici ga imenujejo socca, medtem ko jo v Toskani imenujejo cecina.
Kakorkoli se odločili na njeno ime, eno je zagotovo - vsa tvoja družina jo bo oboževala!
Kot priloga glavni jedi, kot nadomestek kruha, kot del zajtrka in večerje, kot prigrizek, ki ga lahko vzamete s sabo. Socca je lahko tako večnamenska. Socca zaznamuje, pravzaprav, ubožno kuhinjo, ki od le 2-3 sestavin naredi odlično poslastico. Ta je pravzaprav nekaj, med kruhom in palačinkami iz čičerike.
Če bi odpotovali v preteklost, bi izvedeli da je v času starih Grkov in Rimljanov ta je bila zelo hranljivi nadomestek kruha. Recept je preživel padec Rimskega cesarstva in se je obdržal vse do danes. V različnih oblikah in z različnimi dodatki.
Če bi šli dlje v zgodovino, bi ugotovili, da je v času starih Grkov in Rimljanov ta jed služila kot zelo hranljiv nadomestek za kruh. Recept je preživel padec rimskega imperija in se ohranil do danes. V različnih oblikah in različnih dodatkih.
Ena najbolj barvitih različic vam bomo danes postregli!
Priprava:
In? Ste že poskusili svojo socco? Kom je bila najboljša?
Sporočite nam vtise in kulinarične skrivnosti, vsekakor pa se prijavite na NOVIČNIK!
Zanima vas lahko tudi...
Brezkvasni kruh iz pire - hitri recept ki bo vam vedno uspel
Si želiš 10% popusta?
S prijavo na novičnik prejmeš 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejemaj nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: