Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti Solata iz pečene buče in feta sira je solata za 10!
Priloga

Solata iz pečene buče in feta sira je solata za 10!

Vsi recepti
29. oktober 2020.

Dovolj je bilo uživanja junk hrane, čas je zdaj za zdravo prehrano! Poskušajte pripraviti hranljivo solato, ki je narejena iz sezonskih živil, saj so buče le del sadežev narave, v katerih morate uživati jeseni in pozimi, zlasti če želite shujšati. 

Preprosto obožujemo osvežilne in hitro pripravljene solate, ki se, odvisno od sestave, lahko uživajo kot predjed, glavna jed, priloga in sladica. Zlasti, če zajemajo samo 3 sestavin in začimbe. Okusi te solate so pravi okusi za hladne dni - čudovit sladki okus pečne buče se bo odlično ujemal z rahlo kislim, globokim in polnim okusom aceta balsamica. Odmerek slanega pa pride iz feta sira, in da okus ne bo dolgočasen, temveč da je hrustljav, je tukaj svoje mesto našla tudi rukola. 

Čeprav je za nekatere solata šele predjed ob glavni jedi, solata zadnje čase šteje kot glavna jed. Solata se lahko pripravi dobesedno od vseh sestavin, ki  so vam pri rokah. Lahko vsebuje le tuno, zelenjavo, razne sire in testenine. To je odvisno od tega, kaj preferirate in kaj vam ta dan ustreza. Kuharji rada rečejo, da so za super okus solate zaslužne tudi začimbe (oljčno olje, vinski ali jabolčni kis, kisla smetana z manj maščobe, sol in poper) ter zelišča. Tako tudi v tej solati okuse menja kombinacija odličnih živil in začimb. 

Rukola pa je vredno živilo ki v 100 g vsebuje samo 10 kalorij, vendar je bogata z vitamini in minerali. V kuhinji se rukola pripravlja kot solata ali se kuha kot zelenjava, kar nam da veliko izbiro za eksperimentiranje. Je odličen dodatek k mešanim solatam, testeninami in pitami ter je okusna priloga z rižem in krompirjem, Njen oster okus se bo dobro ujel s citrusi, hruškami, orehu, paradižniki in parmezanom, kozjem ali feta sirom. 

Solata iz pečene buče - Recept

  1. Očistite bučo in narežite na kocke ter dajte peč 20 minut na 180°C. 
  2. Premešajte rukolo in sir ter dobro začinite in na koncu dodajte še kocke buče. 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.