DomovReceptiSolata z azuki fižolom - najbolj zdrava priloga ob roštilju

Solata z azuki fižolom - najbolj zdrava priloga ob roštilju

Solata z azuki fižolom - najbolj zdrava priloga ob roštilju
Vsi recepti
19. april 2016.

Azuki fižol je nekoliko bolj temne rdeče zrno, velikosti okoli pol cm. Z ene strani ima vidni beli rob. Zaradi svoje temno rdeče ali rjave barve in sladkega okusa, se tradicionalno na Daljnem vzhodu postreže na posebnim prilikam - ob rojstnih dnevih, porokah in novoletnih praznovanjih.

Iz njega se pripravljajo tudi zelo cenjeno sladko testo, različni kolači, sladoledi, prelivi za sladice, vendar danes boste azuki fižol spoznali v zelo okusni in zdravi kombinaciji - solati s korenčkom, zeleno in s spomladansko čebulo. 

Postopek: 

  1. Azuki fižol potopite v vodo za eno uro pred kuhanjem in kuhajte ga eno uro. 
  2. Korenček in zeleno sesekljajte na trakove in samo blanširajte 2 minuti v vreli vodi. Čebulo sesekljajte na kolobarje. 
  3. Vse sestavine zmešajte in pustite da se ohladijo. 

Prijavite se na naš novi Novičnik in izvedite kaj je novega v svetu zdrave hrane. 

Zanima vas lahko tudi...