Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Recepti 20-minutne testenine s sirom in bučo da bi prste obliznili
Glavna jed

20-minutne testenine s sirom in bučo da bi prste obliznili

Vsi recepti
15. marec 2022.

Za kosilo vam predlagamo odličen in malce nenavaden recept, ki vas ne bo pustil ravnodušne. Testenine v kremasti omaki iz buče z veliko, veeeliko sira!

Pozabite na različice Mac&Cheesea, ki ste jih poskusili doslej, saj imamo prepričljivega zmagovalca! Hranilnega seveda!

Te testenine se topijo v ustih in po volji jih lahko zapečete v pečici. Okus buče v tej jedi je lahki in okusen, zato bo všeč tudi tistem, ki niso ljubitelji buče.. in prav zaradi te buče je ta recept tako zdrav in hranilno bogat, in tako sirno kremast. 

Buče so zelo enostavne in prilagodljive, kar je eden razlogov njihove razširjenosti po vsem svetu. Za njihovo rast so najbolj primerna peščeno-ilovnata tla, toplota in svetloba, najmanj pa vlažna tla. Pri kuhanju so  še bolj enostavne. Lahko jih damo v solate, v torte, naredimo kot juho in celo kot peciva. 

Nam so veliko krat dokazale da so odlične v receptih kot so: HRUSTLJAV BUČNI POMFRIT  in  ČOKOLADNI BROWNIE, vendar smo danes izvedli da  lahko postanejo odlična različica sicer oboževane sirne omake, ki je vedno mastna in preveč kalorična.

Ena osnovnih sestavin te jedi je bučni pire. Z njim se lahko naredi vse, in ga je najbolj pa narediti takoj ko ste kupili bučo.  Ko je končan, ga lahko zamrznete in hranite za prav take "posebne" trenutke ko hrepenite po kremasti sirni omaki s testenino. Tako boste vedno imeli končano hitro in slastno jed…in to je nekaj, kar danes vsi potrebujemo, mar ne?

Buča se lahko hrani dlje časa pri temperaturah med 6 in 8 stopinj. Sesekljana se v hladilniku hrani do 4 dneh. Buče so zlahka prebavljive, imajo nizko kalorično vrednost, so plodi sladkastega okusa in so hranilno bogata prehransko živilo. So bogate s beta-karotenom ki izboljša srčno-žilni sistem, ter s kalcijem, fosforom, kalijem, magnezijem, manganom, folati in z vitaminom C. 

OK, zdaj smo vas že zagotovo prepričali da ga skuhate. Vzemite kuhalnico v roke in začnite kuhati!

Priprava: 

  1. Testenine skuhajte. 
  2. Premešajte druge sestavine za omako in kuhajte na majhnem ognju, dokler se sir ne raztopi, nato dodajte malo vode, ki ste ju dobili s kuhanjem testenin. 
  3. Premešajte testenine in omako.
  4. Lahko ga takoj postrežete ali ga dodatno potresete po vrhu še sir in zapečete v pečici približno 10 minut. 

Dvignite roke vsi, ki ste že poskusili tisto odlično jed. Svoje vtise prosim pišite v komentarje in ne pozabite se prijaviti v naš NOVIČNIK, saj se tam skriva še veliko odličnih receptov!

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.