DomovReceptiSvoje tortilje naredite brez glutena iz samo štiri sestavin

Svoje tortilje naredite brez glutena iz samo štiri sestavin

Svoje tortilje naredite brez glutena iz samo štiri sestavin
Vsi recepti
01. december 2019.

Domače tortilje brez glutena odslej ne bodo težava, sad je recept zelo preprost in hiter. S samo nekaj sestavin boste dobili tortilje ki se ne razpadajo  in ne pokajo. Na vas je le, da izberete priljubljenega nadeva in lahko uživate v obroku, ki ga vsi imajo rad. 

Običajno potrebujete 5 bistvenih sestavin za izdelavo mehiške tortilje : moko, pecilni prašek, olje, sol in vodo, vendar mi takrat potrebujemo le 4 sestavine. 

Vemo, da se oboževalci tortilj pogosto izogibajo njihovi izdelavi. Tole ni potrebno, saj je izdelava tortilj tako preprosta in hitra! 

Tortilje, tenko hrustljavo testo ki izvira iz Mehike, se lahko naredijo s polnozrnato ali navadno belo moko. 

Ali s kombinacijo čičerikine moke in tapioka škroba!

 

Hitro se naredijo in se lahko hranijo v skrinji ali odmrznejo vsakokrat pred delanjem kosila. Za dneve ko ne uspete skuhati, dovolj je samo speči tortiljo na ponvi z ene in druge strani, dati na njo nadev, zmotati in postreči. 

Oboževali jih boste, zlasti ko vam pridejo prijatelji, saj so zelo primerne in ustrezne kot finger food.

Tortilje so osnova za pripravo burrita, takoa in drugih mehiških jedi, tudi odličnih vegetarijskih quesadillah.

Ko enkrat naredite te domače tortilje, nikoli jih več ne boste kupovali!

Priprava: 

  1.  Vse sestavine dajte v namizni mešalnik in mešajte, dokler se ne povežejo sestavine. 
  2. Jemljite okrog 5 žlic zmesi (1/3 skodelice) in pecite na ponvi kot palačinka na malo kokosovega olja. 
  3. Lahko večkrat obrnete tortiljo na ponvi, dokler ne porjavi (dobi rjave madeže). 
  4. Polnite jih z nadevom po izbiri. 

Za še več zdravih receptov in nasvetov, se prijavite na newsletter! 

Ste že poskusili ta recept? Vam je všeč?