Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Se sprašujete, kaj je necci?
Tradicionalno jih pripravljajo s pomočjo dveh ravnih železnih ponev, neposredno na ognju.
Zmes za necci palačinke položimo na sredino ene naoljene ponve, medtem ko jo pokrijemo z drugo in nekaj minut pečemo na ognju.
Ko so palačinke pečene, jih shranimo v kostanjeve liste vse do trenutka čistega hedonističnega užitka.
Za začetek spoznajte njenega glavnega aduta.
Kostanjeva moka je pri nas krivično zanemarjena. V Italiji (natančneje v osrednjem delu Italije) tto moko cenijo bolj kot kar koli, zato ni presenetljivo, da jo pogosto najdemo v njihovih tradicionalnih receptih.
Kostanjeva moka je sestavni del "cucina povera", kar pomeni, da je ta moka, tako kot tudi sam kostanj, revne prebivalce osrednje Italije s svojo kalorično vrednostjo rešila pred lakoto. "La cucina povera toscana", v dobesednem prevodu revna toskanska kuhinja, je vse prej kot slaba. Gre namreč za kmečke, domače oziroma tradicionalne recepte, ki so revni s številom živil, a izjemno bogati z okusi.
Rahlo sladka kostanjeva moka se uporablja za različne sladice, a tudi za slane jedi. Dobiva se s sušenjem in mletjem praženih kostanjev kostanja. Je dober vir ogljikovih hidratov in daje sladicam poseben oreščkast okus. Naravno ne vsebuje glutena, zato jo lahko uporabljate v brezglutenskih tortah, palačinkah, kruhu ali pecivu.
Palačinke iz kostanjeve moke, ki jih tradicionalno pripravljajo v Italiji, natančneje v Toskani, običajno napolnijo z ricotto ali jih jedo kar same, brez vsega, kar povsem razumem, saj je ta moka pravi dragulj, ki popolnoma spremeni videz tistih klasičnih (po okusu praznih) palačink.
Postopek:
Posladkajte si dan s temi palačinkami in z branjem naših novih receptov, če se prijavite na NOVIČNIK.
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: