Meni
Uporabniška podpora: +385 1 5573 568
Kategorije izdelkov
Najbolj prodajano
7159 137 Psyllium prah – Ekološki 250g Nutrigold 35,00 kn Nutrigold Probiotiki, encimi in rastlinske vlaknine Kategorija Probiotiki, encimi in rastlinske vlaknine
Ekološko Ekološko
6761 048 Soda bikarbona – brez aluminija 500g Nutrigold 11,00 kn Nutrigold Začimbe Kategorija Začimbe
7901 383 Chia semena – 1000g Nutrigold 29,00 kn Nutrigold Semena Kategorija Semena
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Košarica je prazna. Dodajte željene izdelke iz kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj: € 0,00
Do brezplačne dostave vam manjka € 40,95
€ 0,00 / € 40,95
0
Domov Recepti Zdrave sladice Nekaj ​​bolj norega in bolj okusnega zagotovo še niste poskusili - spirulina torta
Prigrizek - Sladka jed

Nekaj ​​bolj norega in bolj okusnega zagotovo še niste poskusili - spirulina torta

Vsi recepti
10. studeni 2020.

Torta in alge. Ne gre v isti stavek, ampak  verjemite da gre v isti recept, ki vas bo navdušil.

Presna modrozelena torta, s katero je malo dela, vam bo ponudila le eno stvar - veliko uživanja.

Spirulina je tak koncentrat hranil (šteje se za hrano z največjo gostoto hranilnih snovi na planetu), da nekateri trdijo, da bi lahko živeli samo z njo in vodo.

Številni potrebujejo nekaj časa, da se privadijo na 'morski' okus spiruline. Zato (čeprav jo je najlažje zmešati z vodo in popiti) jo večina raje meša z drugo hrano. Paziti je treba, da njen okus ne prevladuje nad jedjo, zato je bolje, da jo dodajate manj in postopoma, hkrati pa okušajte, kako se meša z drugimi živili. In to je edina skrivnost te noro dobre sladice, ki (razen z okusom) očara s svojo barvo.

Postopek:

  1. Mandlje in orehe na kratko popecite v pečici (10 minut pri 160 °C).
  2. (Če uporabljate posušene datlje, jih najprej namočite v toplo vodo, da se zmehčajo in odstranite koščice).
  3. Vse sestavine za osnovo zmešajte v multipraktiku. Mešajte tako dolgo, da dobite lepljivo zmes.
  4. Mešanico natisnite v majhen pekač (premera 15 ali 17 cm) in je med pripravo kreme dajte v hladilnik.
  5. Indijske oreščke kuhajte približno 10 minut, da se zmehčajo, precedite in pustite, da se nekoliko ohladijo.
  6. Vse sestavine za nadev (razen spiruline) zmešajte v mešalniku, do gladke teksture.
  7. Na osnovo vlijte 2/3 nadeva in zagladite, po vrhu razporedite borovnice.
  8. Preostalemu nadevu (ki je še vedno v mešalniku) dodajte žličko spiruline in na kratko zmešajte, da se zmes poveže.
  9. Zelen nadev razporedite preko belega in borovnic.
  10. Torto dajte v zmrzovalnik za nekaj ur, nato jo do serviranja imejte v hladilniku.
  11. Pred serviranjem torto okrasite z borovnicami in nastrganim kokosom.

Tudi YumYum, ki nam je dala idejo za ta recept rada prelista naš NOVIČNIK. Vzljubite ga tudi vi.

Komentiraj in oceni recept

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

info@tovarnazdravehrane.si

Si želiš 10% popusta?

S prijavo na novičnik prejmeš 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejemaj nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.

*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.