DomovReceptiZdrave sladiceOvsena kaša s hruškami in orehi diši po pomladi in zdravem jutru

Ovsena kaša s hruškami in orehi diši po pomladi in zdravem jutru

Ovsena kaša s hruškami in orehi diši po pomladi in zdravem jutru
Vsi recepti
12. april 2023.

Hitro se pripravi, je okusna in se lahko pripravi s poljubnimi dodatki! To je ovsena kaša!

V današnjo pa ne boste dali vsega, ampak le hruške in orehe.

Ovsena kaša je bogata s prehranskimi vlakninami, ki spodbujajo prebavo, uravnavajo krvni sladkor in krepijo odpornost ter je odlična izbira za zajtrk. Čeprav se ovseni kosmiči marsikomu zdijo zelo brezokusni, se prav v pripravi skriva skrivnost popolnega okusa. In priprava pomeni - kuhanje! Kratko kuhanje!

Če želite res kremasto, lepljivo ovseno kašo, jo dajte v lonec šele, ko tekočina zavre. Po drugi strani pa, če želite, da se oves "čuti pod zobmi", ga dajte v hladno tekočino in šele nato postavite na štedilnik. Prav tako ne pozabite na mešanje. Bolj ko mešate, več škroba se bo sprostilo in vam dal bolj kremasta bo teksturo kaše.

Ko dobite idealno teksturo, je čas za prelive, ki spreminjajo okuse, ki vabijo pomlad, ki dolgočasno kašo spremenijo v sanjsko sladico.

Priprava:

  1. Zmešajte ovseno kašo, vodo, sol, začimbo za medenjake, vanilijo in kuhajte do vrenja
  2. Zmanjšajte toploto, dodajte 1 naribano hruško in ovseno mleko
  3. Neprestano mešajte, dokler se ne zgosti
  4. Drugo hruško na tanko narežite in popražite na ponvi, nato dodajte  javorjev sirup
  5. Kašo postrezite s karamelizirano hruško in potresite s sesekljanimi orehi

NOVIČNIK razkriva še več posladkov / zajtrkov. Le poiščite kakšnega po vašem okusu!

Lahko vas zanima še...