DomovReceptiZdrave sladicePrepustite se okusu – cimetov kolač vas bo prevzel!
Prigrizek - Sladka jed

Prepustite se okusu – cimetov kolač vas bo prevzel!

Cimetov kolač je odličen način, da razveselite prijatelje in družino.
Vsi recepti
31. oktober 2025.

Pravijo, da je lepota v očeh opazovalca, mi pa v tem kolaču vidimo eno najbolj impresivnih slaščičarskih mojstrovin. Topel cimetni kolač z razkošnim polnilom – resnično genijalen!

Recept je prispel ravno ob pravem času, da naše brbončice pripravi na najslajši čas v letu. Imamo dovolj časa, da se naučimo, kako ta dišeči, topel kolač postreči najdražjim gostom, sosedom in vsem, ki bodo z veseljem pokukali v naš praznični meni. Dotik tople vanilije, oljčno olje, rjavi sladkor in pirina moka prinašajo užitek brez slabe vesti.

Skodelica čaja, pogovor, polna usta kolača, smeh in vzkliki zadovoljstva… razvajajmo se z najlepšimi jesenskimi užitki, ki nas tako sladko povezujejo.

Jesen se je res razživela s svojim čarobnim cimetovim pridihom, kajne? Če ti manjka navdiha, kako uporabiti to priljubljeno začimbo, si oglej naše predloge.

Priprava:

  1. V posodi zmešajte obe vrsti sladkorja, jogurt, olje, vanilijo in mandljev napitek. Dodajte moki in pecilni prašek ter vse skupaj dobro premešajte z metlico, dokler ne dobite gladke mase.
  2. Približno 120 g mase ločite v drugo posodo, dodajte cimet in dobro premešajte. Cimetovo maso dajte v dresirno vrečko.
  3. V pekač premera 20 cm vlijte polovico bele mase. S pomočjo dresirne vrečke nanesite polovico cimetove mase v krožnih potezah (od roba proti sredini). Postopek ponovite z ostankom obeh mas.
  4. Pecite v predhodno segreti pečici na 180 °C približno 30–35 minut. Kolač pustite, da se popolnoma ohladi preden ga narežete in po želji posujte s sladkorjem v prahu.


Za še več receptov, novih izdelkov in nasvetov se naročite na naš novičnik  ter ob prvem naročilu izkoristite 10% popusta!

Ta kuharica razveseli brbončice in napolni kuhinjo z dobrim razpoloženjem!

Brezplačno prenesi novembrsko kuharico