DomovReceptiZdrave sladiceS tem čudovitim frangipanejem bo dan kar zasijal!

S tem čudovitim frangipanejem bo dan kar zasijal!

S tem čudovitim frangipanejem bo dan kar zasijal!
Vsi recepti
30. junij 2025.

Frangipane z borovnicami in marelicami je prava poletna poslastica, ki združuje krhko testo, sočno mandljevo kremo in sladko-kislo sadje. Vsak grižljaj prinaša popolno ravnovesje med hrustljavostjo in mehkobo, z neustavljivo aromo vanilije in mandljev.

Borovnice in marelice vnesejo svežino in barve na krožnik, mandljeva moka pa kremi doda poseben značaj.

Priprava frangipana ne zahteva zapletenih korakov, a končni rezultat deluje, kot da bi ga pravkar kupili v vrhunski francoski slaščičarni.

Idealna je za zajtrk, ob popoldanski kavi, kot lažja sladica po kosilu ali kot sladko presenečenje za goste.

Recept za Frangipane z borovnicami in marelicami

Priprava

  1. Najprej pripravite testo.
  2. Moko zmešajte s sladkorjem, nato dodajte hladno maslo, narezano na koščke, in ga s prsti vtrite v moko, da dobite zmes, podobno drobtinam.
  3. Testo zavijte v prozorno folijo in ga za 1 uro pustite v hladilniku.
  4. Nato pripravite frangipane.
  5. Vse sestavine zmešajte z metlico in pustite v hladilniku do uporabe.
  6. Marelice narežite in jih zmešajte z borovnicami, sladkorjem in mandljevo moko ter postavite v hladilnik.
  7. Ohlajeno testo razvaljajte na pomokanem peki papirju v krog in ga skupaj s papirjem prenesite na pekač.
  8. Testo premažite s kremo frangipane, pri tem pa na vseh straneh pustite nekaj centimetrov širok rob nepokrit.
  9. Po kremi razporedite sadje, robove testa pa prepognite navznoter.
  10. Robove premažite s stepenim jajcem in potresite z mandljevimi lističi ter pecite približno 35 minut pri 180 °C.
  11. Po želji postrezite z vanilijevim sladoledom.


Za še več receptov, idej in izdelkov se naročite na naš Novičnik in prejmite 10% popust na prvo naročilo!

Enostavna in praktična, naša kuharica je prava fantazija!  

Prelistaj kuharico