Kratka pavza za boljšo nakupovalno izkušnjo
V sredo 17. 9. med 9. in 14. uro spletna trgovina ne bo dostopna zaradi načrtovane tehnične nadgradnje. Veselimo se tvojega ponovnega obiska – čakajo te priljubljeni izdelki in še boljše nakupovanje!
DomovReceptiZdrave sladiceTega zagotovo še niste poskusili – bučkin kuglof združuje najboljše med slanim in sladkim
Prigrizek - Sladka jed

Tega zagotovo še niste poskusili – bučkin kuglof združuje najboljše med slanim in sladkim

Tega zagotovo še niste poskusili – bučkin kuglof združuje najboljše med slanim in sladkim
Vsi recepti
30. april 2024.

Če ste menili da so bučke rezervirane samo za slane jedi, ste se zmotili, saj ta kuglof iz bučk dokazuje, kako vsestranske so bučke. 

Kuglof iz bučk je okusna in nenavadna poslastica, ki vas bo presenetila s svojo kombinacijo sočnih bučk in mehkega, puhastega kolača. Ta nenavaden recept uporablja bučke, da bi kuglof dobil neverjetno svežino in vlago, medtem ko je zaradi nežnega vonja vanilije in topline cimeta to popolna kombinacija za osvežujoč okus.

Kuglof iz bučk je odličen primer, kako se lahko zelenjava uporablja v sladicah na kreativen način, dodajajoč ne samo sočnost, temveč tudi hranilno vrednost. Poleg tega je zaradi svoje značilne oblike privlačen dodatek k mizi, ne glede na to, ali ga postrežemo kot sladico na praznovanjih ali kot okusen prigrizek ob kavi ali čaju.

Okusna kombinacija sladkih bučk, pirine moke in sladkih začimb ustvarja harmonijo okusa, ki bo očarala vse brbončice. Vsaki kos tega kuglofa prinaša občutek zadovoljstva in topline, zaradi česa je priljubljena sladica za vso družino. 

Postopek: 

  1. Najprej pripravite kremo, tako da vse sestavine zmešate s stepeno metlico.
  2. Premešajte jajca, sladkorje, olje, vanilijo in naribana jabolka.
  3. Dodajte potem moko, cimet, sol, pecilni prašek ter vse skupaj združite.
  4. Na koncu vmešajte naribane bučke. 
  5. Pol zmesi zlijte v večji model za kuglof (premera 24 cm, globine 10 cm), po tem rezporedite belo kremo in na vrh zlijte preostanek rjave zmesi. 
  6. Pecite pri 180°C okoli 60 minut. 
  7. Pustite da se ohladi, preden narežete. 
  8. Po želji posujte s sladkorjem v prahu. 
Responsive YouTube Video Thumbnail


Ne pozabite, da s prijavo na naš novičnik dobivate 10% popusta za prvo naročilo.

Prenesi kuharico