DomovReceptiZdrave sladiceVeganski mafini z jabolki in cimetom
Prigrizek - Sladka jed

Veganski mafini z jabolki in cimetom

Veganski mafini z jabolki in cimetom
Vsi recepti
24. september 2019.


Klasična kombinacija jabolka in cimeta je ena simbolov hladnejšega obdobja leta. Nas spominja na listje, ki pade z drevesa, volnene rokavice in vroče napitke..

Prav so za take dneve tudi ti naši mafini. 

Poleg jabolk in cimeta, je tukaj tudi ajdova moka!

Ajdova moka je zelo pomembna na naše zdravje! Čeprav je bogato z ogljikovimi hidrati, ajdova moka je lahka prebavljiva, ne dvigne raven glukoze v krvi ter je primerna za ljudi z motnjami v prebavilih in tudi za diabetike. Tudi osebe, alergične na gluten, lahko uporabljajo ajdovo moko. 

 

Ajda  je bogata s prehranskimi vlakninami, vsebuje esencialne aminokisline, bogate s flavanoidi. Odkrito je da ajda znižuje visoki tlak in holesterol, ohranja zdravje srčno- žilnega sistema in zmanjšuje tveganje za rakom. Pridobivanje  ajdove moke zahteva kompleksno opremo, obstaja pa v svetlejši in temnejši formi, ki je bogata s hranili. 

Nutrigold ajdovo moko zaznamuje specifičen okus in da temnejšo barvo izdelkom, ki jo uporabljajo kot eno sestavine.

Postopek: 

  1. Pečico segrejte na 180°C,
  2. Zmešajte mleko in kis, pustite stati. 
  3. Zmešajte vse suhe sestavine. 
  4. Zmešajte vse mokre sestavine ter jih dodajte suhim. 
  5. Zmešajte šele, dokler se sestavine ne zdržijo***
  6. Razdelite zmes v model za mafine, posujte jih z mandljevimi listki. 
  7. Pecite 20 minut.

*Ne izpustite tudi jabolčni kis, zaradi njegove reakcije s pecilnim praškom mafini lepo vzhajajo. 
**če se preveč meša, mafini ne bodo mehki in "fluffy"

Za še več zdravih nasvetov in receptov, se prijavite na naš Novičnik

Lahko vas zanima tudi...