Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0

10 zelo pomembnih zdravstvenih, hranilnih in kulinaričnih razlogov, zakaj bi morali kupiti chia semena in jih začeti uživati. 

Chia semena se lahko neomejeno uživajo. Mnogi so opazili, da če jemljemo samo eno žličko chia semen na dan, imajo zdravstvene koristi iz njih, če pa želijo pospešiti hujšanje, potrebujejo 3-4 žličk na dan. Razen hujšanja, obstaja 10 pomembnih zdravstvenih, hranilnih in kulinaričnih razlogov, zakaj bi morali kupiti chia semena in jih začeti uživati. 

chia sjemenke nutrigold

  1. Je zelo močen antioksidant, imajo do štirikrat večjo vrednost ORAC (merenje antioksidantov v živilih) kot jo imajo borovnice. 
  2. Porcija chia semen, vsebuje 18% priporočenega dnevnega odmerka kalcija, Z uživanjem chije hranimo zdravje zobi in kosti ter preprečujemo osteoporozo. 
  3. Chia je potencialno naravno zdravilo za sladkorno bolezen tipa 2, ki ga raziskujejo v številnih laboratorijih po svetu. Želatinasta ovojnica, ki jo chia semena razvijejo v stiku s tekočino, lahko prepreči nenaden dvig glukoze v krvi.
  4. Chia semena so odlični nadomestek za jajca, samo zmešajte jih z vodo, da pustijo sluz in da se spremenijo v gel maso, tako jih dodajte v recepte kot nadomestek za jajca.
  5. Le ena porcija (3 žlički) chia semen vsebujejo 11 g vlaknin - tretjino priporočenega dnevnega odmerka za odrasle. Dodajanje chie v prehrano je preprost način za uravnavanje prebave, 
  6. Vsebujejo celo 20% beljakovin. 
  7. V semenih chie se nahaja triptofan - znana aminokislina, ki izboljšuje spanec, pomaga v uravnavanju apetita in dviga razpoloženje. 
  8. Chia semena so polna z omega-3 maščobnimi kislinami. Tiste, namreč, vsebujejo celo 8- krat več omega-3 maščobnih kislin, kot jih vsebuje losos. 
  9. Semena so brez okusa, tako da se zlahka podajo jedem - od kruhov in testa za pice, sladice, napitke, solate. 
  10. Študije so pokazale, da uživanje chia semen tudi vpliva na zdravja las in nohtov. To je zato, ker je chia veliki vir beljakovin (20%), ki ga telo mora imeti da bi zaščitilo korenino dlake, nohtov (ki so narejeni iz beljakovin in keratina)

chia

Zdaj, ko smo vas prepričali, da začnete z uživanjem chia semen, prepišite naslednje zdrave recepte z njimi: 

Za še več zdravih nasvetov, se naročite na naš Novičnik!

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.