Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Sladkorna bolezen ali diabetes motnja je zvišanje ravni sladkorja v krvi trebušne slinavke in vse pogostejša motnja med Hrvatih, kar ni nenavadno, saj je znano, da vse več Hrvatov trpi za debelostjo, in debele osebe so tiste, ki ponavadi trpijo za to boleznijo. Čeprav je bolezen večinoma genski podedovana, lahko se prepreči z nadzorom kilogramov in vključevanjem nekatere hrane ter z uporabo različnih prehranskih dopolnil. Kaj priporočamo jesti, kaj piti in kako imeti nadzor nad tem kaj uživamo - vse preberite v tem članku!
Nim je znan kot odlični razstrupljevalec telesa, čistilec jeter in krvi, dober je v krepitvi imuniteta, v izboljšanju vida, zmanjšanju bolečin pri artritisu, revmatizmu in še dolgo časa velja kot živilo, ki preprečuje in nadzoruje diabetes. Za opazne pričakovane rezultate, se priporoča se uživati ga najmanj mesec dni, in ga je zelo enostavno pripraviti kot čaja.
V skodelico vroče vode dajte ščepec praha i premešajte. Njegov okus je grenek, zato lahko dodajte malo meda in limonin sok. Priporočljivo je nim piti trikrat na dan, in prvikrat v dnevu ga je najboljše zaužiti na prazen želodec.
Chia semena kot prehransko živilo blagodejno delujejo na telo. Razen energije, ki jo dajejo našem telesu in lajšanju prebavnega sistema, raziskovanja kažejo blagodejen učinek chia semeni tudi pri različnih stanjih telesa. Z uporabo chia semeni obravnavamo sladkor v krvi in zmanjšujemo krvni pritisk ter zmanjšujemo slabi holesterol v krvi, zaradi česa je priporočljiv za diabetike. Poleg tega vsega, lahko služi za krepitev kože in las in lajša simptome menopavze in menstrualnih težav.
Cimet je veliko več kot le okusna začimba za zavitke in kuhano vino. Strokovnjaki menijo, da je cimet en najbolj učinkovitih rastlin, ki ima veliko zdravstvenih prednosti. Med njimi je tudi učinkovitost v boju proti diabetesu, saj izboljša aktivnosti inzulina.
Ta vijoličasti prah, ki ga imamo tudi v naši ponudbi, se lahko brez skrbi pred prekomerno uporabo, uporablja vsak dan. Kot dodatek sokom ali smutijem - vam bo dvigal raven energije in okrepil imunski sistem. Uporablja se tudi za izgubo odvečnih kilogramov in za reduciranje maščobnih oblog, in številni strokovnjaki priporočajo ga kot pomoč pri preprečevanju srčnih bolezni, karcinoma in diabetesa.
Tako tudi kot acai jagodica, je drugo jagodičevje znano kot naravni bonboni, vendar so, drugače kot sladkarije, bogate z vlakninami in antioksidanti, ki se imenujejo polifenoli. Tako na primer peščica robid vsebuje 7,6 g vlaknin, borovnice 3,5g in so antioksidanti iz jagodic zelo dobri za vaše srce. Ena študija iz leta 2008 je pokazala, da so ljudje z dejavniki tveganja za srčne bolezni, ki so jedli jagode 8 tednov, imeli padec krvnega tlaka in zvišanje "dobrega" HDL holesterola.
Sladice so slaščičarjem najhujši sovražniki. Kljub temu, temna čokolada z visokim odstotkom kakava je bogata z antioksidanti, flavanoidi, kar pomeni da lahko pomaga v izboljšanju vašega dobrega in hudega holesterola in lahko zmanjša krvni pritisk.
Prelijte jo po sadju za zdravo sladico, jo dajte v okusni napitek, ki vas bo vrnil v otroštvo, ali v receptih za kolače uporabljajte 100% naravni kakav prah. Raziskave, narejene na Avstralskem mednarodnem inštitutu za diabetes kažejo, da diabetiki, ki redno uživajo kakav v prahu, imajo boljši krvni pritisk in manjšo možnost pred srčnimi bolezni ali srčnim udarom.
Za še več zdravih nasvetov in receptov, se prijavite na naš novičnik!
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: