Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Kvinoja - odlično živilo za zdravo hujšanje

Kvinoja - odlično živilo za zdravo hujšanje

Spoznajte kvinojo in vse njene prednosti ko gre za izgubo odvečnih kilogramov

Kvinoja je hranljivi dodatek vsaki vrsti prehrane, posebej pa je učinkovita če želite zmanjšati vnos kalorij in shujšati.

Kvinoja (quinoa) je psevdo žito zelo kakovostne hranilne sestave.

Mnogi so razlogi zakaj je kvinoja (quinoa) vse bolj priljubljena med tistimi, ki poskušajo nadzorovati ali zmanjšati telesno težo. S svojimi kompleksnimi ogljikovimi hidrati, kvinoja pospešuje proces hujšanja, njen glikemični indeks pa pomaga dolgotrajno težo. Kvinoja vsebuje relativno malo kalorij, je zelo okusna in se lahko pripravi na nešteto različnih (in zdravih) načinov. 

Kvinojo ste spoznali skozi številne recepte iz našega zdravega kotička. Kvinoja se prideluje v Andah, Inke pa so verjele, da je sveta hrana in so se vedeli do nje kot do "mati semen". 

Kvinoja je hranljiv dodatek k vsaki vrsti prehrane, posebej pa je učinkovita, če želite zmanjšati vnos hrane, da bi shujšali. 

Zakaj je kvinoja dobra za hujšanje?

Kvinoja je ena redkih živil rastlinskega izvora, ki velja za kompleksno beljakovino, z vsako esencialno aminokislino. Aminokisline so gradniki beljakovin, ki naredijo mišice, kosti, kožo in kri. Devet jih je klasificirano kot esencialno in se morajo vsakdan vnesti s hrano, ker jih telo ne more samo proizvajati ali skladiščiti. 

Tudi, kvinoja ima visoko razmerje beljakovin in ogljikovih hidratov v primerjavi z drugimi žiti. Zaradi visokega deleža beljakovin je izbira za vegetarijance in tiste, ki se držijo brezglutenske prehrane. Večina hrane brez glutena je narejena iz krompirja, riža in podobno, ter ni popolna v svojem hranilnem profilu. Kvinoja je odlični nadomestek za pšenico in riž v številnih receptih. 

kvinoja nutrigold

Kvinoja - kalorije in hranilna vrednost

Samo pol skodelice kuhane kvinoje vsebuje: 

  • Kalorije: 111
  • Beljakovine: 4 gramov
  • Ogljikovi hidrati: 20 gramov
  • Vlaknine: 3 gramov
  • Maščobe: 2 grama
  • Sladkor: 1 gram

1/2 skodelice kuhane kvinoje vsebuje: 111 kalorij, 20 gramov ogljikovih hidratov in 2.5 grama vlaknin. Predstavlja celoten vir beljakovin, ker vsebuje vseh 9 esencialnih aminokislin, nujnih za gradnjo tkiva. Zaradi tega velja za najboljši nadomestek mesa. 

Beljakovine in vlaknine, ki se nahajajo v kvinoji, so razlogi, zakaj je ta živilo prilagodljivo katerem koli načrtu hujšanja.Prav zato, dajte priložnost juham in solatam ter sladicam in prigrizkom s tem hranljivim živilom. Kvinoja bo vas nasitila za dlje časa, bogata je z beljakovinami ter vlakninami ter pospešuje presnovo. 

Zapomnite, hujšanje je proces porabe več kalorij, kot ste jih vnesli. Vnos prevelikih količin katere koli hrane, tudi celo zdravih živil, kot je kvinoja, lahko ustavi hujšanje. Poskrbite za zdravo in uravnoteženo prehrano, pazite na vnos kalorij in v svoj teden obvezno vključite čim več gibanja.

Kje kupiti kvinojo?

Ekološko kvinojo, črno, rdečo in "tricolor" lahko kupite v naši spletni trgovini. Če pa bi se raje odpravili na pot do Hrvaške, je tukaj seznam poslovalnic na Hrvaškem.

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz Tovarne Zdrave Hrane! 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.