Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Uspešno revitalizirajo sivo snov možganov.
Znamo da če možganom damo pravilno hrano, da bomo izboljšali spomin, hitrejše reagirali in se več osredotočali.
Logično, hrana ki jo uživamo lahko vpliva na naše razpoloženje, emocije in kognitivne sposobnosti. Določena živila lahko izjemno dobro delujejo na naše možgane in lahko pomagajo v krepitvi možganski funkcij kot so spomin, osredotočenosti in še veliko tega.
OREHI
Dokazano je da pest orehov na dan lahko izboljša spomin. Niso le bogati z antioksidanti, vsebujejo tudi zdrave vlaknine, vitamine in minerale. Niso tako nenavadne raziskave, ki kažejo da redno uživanje orehov lahko zmanjša tveganje pred srčnimi boleznimi, nekaterih oblik raka in diabetesa tipa 2. Ena zanimivosti je to da je oreh videti kot mali možgani, celo so gubice takšne kot neo-korteks.
Danes je znano da oreh pomaga v razvoju več kot 30 nevrotransmiterjev za možganske funkcije. V eni ameriški študiji so osebe, ki so vsak dan uživale 13g orehov, veliko bolj uspešno naredile kognitivne naloge od oseb, ki niso jedle orehe. Poleg njih, dobra izbira za malico so borovnice. To vijoličasto sadje je super hrana za možgane čigavo redno uživanje ne le da spodbuja spomin, temveč tudi ga tudi obnavlja.
CELOTNA ŽITA
Da bi možgani opravljali več sto pomembnih funkcij, jim je potrebna energija. Naše sposobnosti koncentracije so povezane z možgansko zalogo glukoze. Celotna žita z nizkim glikemičnim indeksom so odlična hrana za možgane, saj zadostijo potrebi za uravnoteženim virom energije. Z druge strani, uživanje izdelka iz bele moke raste in pada raven glukoze v telesu, to upočasnjuje delovanje tega organa ter ga obremenjuje
Jutri za zajtrk pripravite KVINOJINE NAPIHNJENCE, HLADNO OVSENO KAŠO Z BRESKVAMI-
ČOKOLADA
Za boljše učenje in spomin se priporoča uživanje temne, grenke čokolade z veliko vsebnostjo kakava, vendar ne več kot nekaj kockic na dan, okoli 14 g. Če pa niste oboževalec grenke čokolade, enak učinek na vaše možgane ima ena mešanica žličke ekološkega in grškega jogurta.
RIBJE OLJE
Omega 3 maščobne kisline so zelo potrebne za dobro delovanje srca in možganov. Losos, je tudi, druga najboljša možna alternativa. Dajte ga na jedilnik vsaj dvakrat na teden.
ZELENA ZELENJAVA
Špinača, šparglji brokoli, ohrovt in podobna zelenjava, vsebujejo folno kislino, ki je zelo pomembna za delovanje možganov. Njene nizke vsebnosti se povezujejo z zmanjšanjem in zaustavitvijo kognitivnih procesov ter z demenco. Da svoje možgane oskrbite z zadostno količino folne kisline, je pomembno uživati mešanico zelene zelenjave, ne le eno ampak več od 2 vrst.
Zdaj ko se zavedate tega, tukaj vam je nekaj zdravih receptov:
AVOKADO
Malo živil ima tako dobre hranilne lastnine kot jih ima avokado. Čeprav je avokado bogat z maščobami, gre za "dobre" maščobe ter, med ostalim, pomaga v preprečevanju visokega krvnega pritiska ki je faktor tveganja za Alzheimerovo boleznijo. V njem je ni treba pretiravati, vendar ne preskočite teh receptov:
NOVIČNIK s še več dobrih nasvetov in trikov, vas že čaka! Ste ga že prebrali?
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: