Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Najboljši in najbolj zdravi nadomestki majoneze

Najboljši in najbolj zdravi nadomestki majoneze

Ena tisti živil, ki jo ali imaš rada ali ne.

Majoneza je lahko okusen dodatek jedem, vendar je tudi zelo kalorična in vsebuje veliko maščob. Če iščete bolj zdravi nadomestek za majonezo, je tukaj nekaj odličnih možnosti!

Vsi članki
19. december 2018.


Ljudje, ki obožujejo majonezo, se bodo težko uprli tem okusnem dodatkom sendvičem in drugim jedem. 

Majoneza je živilo, ki je polno maščob in kalorij. Na primer, ena žlica majoneze vsebuje celo 100 kalorij in 12 g maščobe. Če pazite na vnos kalorij ali se preprosto želite hraniti zdravo, je dobra novica, da obstajajo številne alternative majoneze, ki ne vsebujejo veliko kalorij, zadovoljili pa bodo tudi ljudi,, ki so najbolj izbirčni in nimajo rada okus majoneze.

Avokado namaz - zdrav nadomestek majoneze

Avokado vsebuje zdrave maščobne kisline, antioksidante in hranila. Avokado, tudi, vsebuje skoraj 75% manj kalorij, kot ga ima majoneza, nekateri pa so prepričani da so boljšega okusa, Pripravite preprost namaz iz avokada in nadomestite majonezo v različnih solatah in sendvičih. 

Dajte v namizni mešalnik 3 avokadov, nekoliko limoninega soka, 1 žlico jogurta, 2 skodelici oljčnega olja in nekoliko soli ter zmešajte, prestavite v kozarec in pojejte v 7 dneh. Ta namaz je lahko tudi preliv za solato, dip, ki je z zelenjavo ali prigrizek, odličen pa je v tortiljah tudi. 

Majoneza iz riža

Majoneza  brez jajc na osnovi riža, odličnega okusa! 100% rastlinska, Mayorice popolno ustreza številnim jedem, okusnim sendvičem ali mamljivim aperitivom. Ne vsebuje jajca, sojo, laktoze, pšenico ali gluten, tako da je popolna za osebe, ki ne prenašajo veliko živil. Lahko jo kupite v Tovarni Zdrave Hrane in preko naše spletne strani. 

majoneza od riže

Mandljevo maslo

Res je, mandljevo maslo je kalorijske vrednosti skoraj enake, kot ga ima majoneza, vendar, drugače od nje, vsebuje beljakovine, vlaknine in vitamin E. Lahko ga uporabite s številnimi jedmi in na število načinov Uživa se z zajtrkom, kosilom ali kot popoldanski obrok, ko začutite pomanjkanje energije. Kot nadomestek za maslo, da uporabite v pripravi sendviča ali namažite na toast. 

Grški jogurt je kremast in nizkokaloričen

Grški jogurt je še eden načinov, da se izognete neželenim kalorijam. Lahko ga premešate s tuno, jajci, testeninami, da dobite nekoliko drugačen okus. Tudi, s tem jogurtom lahko naredite bolj zdravo različico prepoznavne francoske solate. 

Humus - odlični nadomestek majoneze

Namaz humus je zelo priljubljen po vsem svetu, zaradi bogatega okusa, hranljivosti in nizke kalorične vrednosti.  Je narejen iz čičerike, ki je zelo zdrava, ker vsebuje holesterol in nasičene maščobne kisline. Bogat je z beljakovinami in je najljubša jed med vegetarijanci. Čeprav humus ni priporočljiv kot nadomestek za majonezo v solatah. je dobra izbira kot namaz v raznih sendvičih. Lahko ga kombinirate z raznimi tortiljami, kruhki ali katerem koli drugem prigrizku. 

Mladi sir bo nadomestil majonezo v vseh jedeh

Še en mlečni izdelek z nizkim odstotkom maščobe, katerega ena žlica zagotavlja 18 kalorij, nič holesterola in kar 2,5 grama beljakovin. Za spremembo arome ga lahko celo prelijemo z limoninim sokom, svežimi zelišči ali primešamo mleto rdečo papriko, nato pa ga vključimo v jedi, kjer ste mislili, da vlada le majoneza.

Veganska majoneza brez jajc

Ko ste lačni, tukaj je Nutrigold veganska majoneza.  Sestavljena je po vrhunski originalni recepturi iz 100% ekoloških sestavin najboljše kakovosti, kot sta sončnično olje in sojina moka, ki ji je dodana gorčica za popolnost edinstvenih okusov! Ne glede na to, ali ga kombinirate s svežo zelenjavo ali zelenjavo na žaru, postrežete s tofujem, vegetarijanskimi burgerji ali katerim koli drugim okusnim receptom, bo ta fenomenalen VEGANSKI namaz naredil iz vsake jedi čisto poslastico.

Neverjetno kremasta tekstura omogoča izjemno enostavno mazanje, medtem ko o okusu ni treba veliko govoriti – vse vam bo jasno, ko ga boste poskusili! Poskusite Nutrigold vegansko majonezo in obogatite svoje obroke z okusnimi aromami!

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.