Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Čas je za domači "spa" in sprostitev s temi recepti

Čas je za domači "spa" in sprostitev s temi recepti

Za spa kotiček v vaši kopalnici potrebujete le nekaj truda in domišljije.

Dišeče kopeli so prva stvar, ki vam pade na pamet, ko se želite sprostiti, lahko pa v dan za "spa" vključite tudi druge lepotne tretmaje, kot so piling telesa, nega obraza, nega nohtov in uživanje v zdravi hrani.

Poskusite si redno vzeti čas za svoj "zdraviliški" dan - enkrat tedensko ali enkrat mesečno. Čez nekaj časa boste videli, da čas, ki ga namenite sebi, pozitivno vpliva na celoten organizem in zmanjšuje stres.

Za začetek si lahko doma pripravite sol za piling telesa. Zmešajte na primer mandljevo olje ali kakšno drugo olje z lahko teksturo, himalajsko sol in 5 do 15 kapljic kakovostnega eteričnega olja. Sivka je za sprostitev, limonska trava za osvežitev, rožmarin pa za stimulacijo.

Kopel ima na vas aromaterapevtski učinek, izbirate pa lahko med vonji sivke, vrtnice in jasmina. Lahko uporabite sveža ali posušena zelišča ali v kopel dodate nekaj kapljic eteričnega olja. V kadi zaprite oči in globoko dihajte, tako da pri vsakem izdihu izdihnete del napetosti. Po izstopu iz kadi se ogrejte in nanesite vlažilni losjon ali kremo za telo. Ta "mazilca" naj seveda bodo na naravni osnovi, na primer KREMA ZA TELO SHEA & ALOE VERA ali LOSJON ZA TELO IN OBRAZ BAOBAB.

V svoj domači "spa" vsekakor vključite magnezijev klorid z visokim odstotkom naravnega in visoko izkoristljivega magnezija. Optimalno absorpcijo magnezija boste zagotovili tako, da trikrat na teden po 20 minut ležite v vroči kopeli, ki ste ji dodali 1/2 skodelice magnezijevega klorida. Če nimate časa ležati v kadi, vam bo prav prišla tudi kopel za noge. Magnezijeve kopeli spodbujajo potenje in izločanje toksinov, zaradi česar je koža čistejša, mehkejša in sijoča.

Pred poležavanjem v kadi zmešajte eno žličko matcha prahu, žličko klorele in žličko medu. Če je treba, mešanici dodajte nekaj kapljic vode, da boste masko lažje nanesli na kožo. Nanesite jo na očiščen obraz in vrat, nato pustite delovati 15–20 minut in sperite. Zeleni čaj matcha je namreč bogat z antioksidanti, zato bo umiril vnetne procese, pomiril kožo in obnovil škodo, ki nastane zaradi pretirane izpostavljenosti UV žarkom. Alge Chlorella bodo na kožo delovale kot balzam in ji dale bleščeč sijaj, med pa jo bo hidriral in zmehčal.

Pazite tudi na svoje lase. Dve skodelici vrele vode prelijte z dvema žličkama posušenega rožmarina. Naj se namaka 15 minut, nato precedite in ohladite ter lase sperite s tem zeliščnim čajem/šamponom.

Če ste vseeno nekoliko preveč leni, da si pripravite lastno masko za lase, vam bodo prav prišle naravne maske za lase:

AMLA MASKA ZA LASE

SENA MASKA ZA LASE

Vonj sivke sprošča in pomirja ter pomaga pri nespečnosti. Od nekdaj so sivkino kopel uporabljali za pomiritev in ji pripisovali meditativne lastnosti. Nato s  kapljico sivke obogatite svojo kopel, in če težko zaspite, kapnite eno kapljico eteričnega olja pod vzglavnik ali si ob glavo položite vejico sivke. V aromaterapiji se uporablja tudi za lajšanje glavobola, stresa, za krepitev imunosti in znižanje visokega krvnega tlaka.

Milo iz himalajske soli mora zagotovo igrati glavno vlogo v uri ali dveh sprostitve. To milo je 100% iz kristalne soli in ne vsebuje nobenih dodatkov. Odlično je za suho kožo, alergije, srbečico, čiščenje in odpravljanje celulita.

Ne pozabite, da tudi vaše roke potrebujejo nego. Masirajte prste in dlani ter jih namažite s kremo. Poskrbite lahko tudi za stopala, ki so od začetka jeseni utrujena in zaprta v čevlje. Piling za stopala lahko naredite v topli vodi, ki ste ji dodali himalajsko sol za piling. Najprej jih namočite, nato zdrgnite in na koncu namažite z bogato kremo.

Pomembno je, da se po težkem delovnem dnevu predate sprostitvi in užitku, pozabite na skrbi in se sprostite. Malo hedonizma nikomur ne škodi!

In medtem ko se sproščate, lahko brskate po našem novem NOVIČNIKU.

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.