Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Maska za obraz proti gubam iz kokosovega olja in meda

Maska za obraz proti gubam iz kokosovega olja in meda

Zaradi preproste sestave, kokosovo olje lahko nadomesti večino izdelkov za lepoto, ki jih ponavadi uporabljate

Zaradi obilici dragocenih vitaminov E in C, kokosovo olje odlično vlaži kožo, ji vrača potrebno prožnost. 

Naravna kozmetika v zadnjem času ima vse več oboževalcev, slabost pa so visoke cene takšnih izdelkov. Dobra je novica da lahko doma naredite domače pripravke in čudežne domače kreme in maske,ki so lahko enake ali tudi boljše od tistih, kupljenih v trgovinah. 

Domača maska za obraz iz kokosovega olja

Ponavadi so na obrazu, vratu in rokam vidne gube. Ko se kolagen in elastin nahajata v vezivnem tkivu kože, se slabšata ali zmanjšata, na površini kože se pa pojavijo gube, Koža izgubi vsebino maščobe, prožnost, gladkoto – prav takrat je treba začeti s kokosovim oljem!

Kokosovo olje se imenuje še eliksir in najboljši kozmetični izdelek. Je bogato z vitaminom E in z laurinsko kislino, vzdržuje pa nasičene maščobne kisline. Priporoča se za nego suhe kože. 

Ena odlična naravna maska proti gubam se izdelana iz meda in kokosovega olja. Zaradi obilice dragocenih vitaminov E in C, kokosovo olje odlično vlaži kožo, ji vrača gibljivost in izboljšuje prožnost, hkrati pa lahko pomaga omiliti draženje kože ter upočasnjuje procese staranja in nastanek neželenih gub na obrazu.

Torej, da bi upočasnili proces staranja kože. V enakem razmerju premešajte kokosovo olje in med. Zmes nanesite na obraz in pustite da deluje 10-30 minut. 

kokosovo ulje i med

Kako zmanjšati gube na obrazu?

Še ena maska za obraz iz kokosovega olja vam lahko pomaga zgladiti gube. Dobro stepite eno jajce, dodajte 1 dl kokosovega olja in žlico domačega meda. Mešajte vse, dokler zmes ni dovolj gosta, potem dajte v ustrezno stekleno stekleničko in pustite da stoji čez noč v hladilniku. 

Zjutraj nanesite na prej očiščeni obraz ter na vrat in, če je treba, tudi na dekolte, tako pustite da deluje najmanj 15 minut, potem sperite s toplo vodo. To masko lahko nanesete vsak dan, ker je naravna, brez kakršnih koli aditivov, z njo pa ne morete pretirati. Za kozmetične namene se priporoča ekstra deviško kokosovo olje, lahko uporabite tudi tisto brez vonja in okusa.

Kokosovo olje - za nego obraza in las

V zadnjem času je kokosovo olje postalo vse bolj priljubljena sestavina izdelkov pripravljalne kozmetike. Ne le da se z njim lahko kuha, je pravi eliksir za kožo in lase!

Lahko se uporablja kot sredstvo za odstranjevanje ličil, vlaženje kože (obraza, ustnic in odebeljenih in občutljivih delov kot so komolci, kolena ali pete9: vsebuje naravni SPF faktor 4 in antioksidante za nego kože in njeno zaščito pred poškodbam, z njim lahko imate sijajno, mehko in negovano kožo. 

Za razliko od mineralnih olj, kokosovo olje pride globoko v korenino las ter nadomešča naravno vlažnost las. Ker ima antibakterijsko delovanje, kokosovo olje je lahko dober borec proti mozoljem (zlasti v kombinaciji z medom). Če poskusite nekateri naših receptov za naravne maske za obraz, nam vsekakor sporočite svoje vtise!

In ne pozabite, naš Novičnik  skriva veliko receptov in nasvetov! 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.