Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Maske iz lubenic in poletje brez ličila in brez težav se lahko začne

Maske iz lubenic in poletje brez ličila in brez težav se lahko začne

Poleg tega, je dobra za postavo, saj vsebuje malo kalorij in veliko vode

Izkoristite sončenje, poletne dneve in uporabite lubenico za lepoto.

Ker lubenica vsebuje 93% vode, gotovo da ne obstaja živilo v naravi, ki lahko tako vlaži kožo kot ona. Glavna poletna sladica vas ne bo le osvežila, temveč tudi ima lastnosti da pomlajuje in očisti kožo ter jo naredi bolj bleščečo. 

Vlaži, ščiti pred negativnimi zunanjimi vplivi, zmanjša pojav gubic in pomirja pore. Kombinacija vitaminov A, B6 in C, beta karotena, močnih antioksidantov, esencialnih omega 6 maščobnih kislin in cinka naredi lubenico popolnim sredstvom za naravno nego ne le obraza, temveč kože celotnega telesa. Čeprav je tudi sama učinkovita, nekatere sestavine s katerimi se kombinira ojačajo njene lastnine in tako velja za kraljico poletne kozmetike. 

Kako? Prepisujte!

Ta recept je odličen za mešano kožo, tip kože kakšen ima veliko ljudi. T-zona ki se masti več kot drugi deli obraza so najpogostejša težava v tem primeru. Premešajte malo četrtino lubenic (narežite na čim manjše dele) z 1 žličko meda, lubenica bo imela funkcijo tonika, ki vlaži kožo, čisti pore in mrtve celice in med bo ohranil vlago v celicah kože. Med je znana naravna sestavina, ki ima antibakterijske lastnine, odpravlja temne madeže in zmanjša brazgotine iz aken. Ta maska je lepljiva in zato jo ni lahko sprati, vendar ne uporabljate pilinge in ne spirajte obraz agresivno. Pomijte obraz lahko in ostanke odpravite s čisto brisačo. 

Eno žlico soka iz lubenice premešajte z žlico grškega jogurta. Encimi in mlečna kislina bosta kožo očistila, dokler bo jo lubenica navlažila. Nanesite masko na obraz in vrat in pustite da deluje 10 minut, preden se pomijete, ter boste vidli kako premagate mastno kožo obraza, ki vas tako razburja.. zlasti v vročih poletnih dneh. 

Majhni kos lubenice, pol banane in 3 kapljic olja čajevca bodo postali maska, ki je odlična za mastno kožo in kožo, nagnjeno k aknam. Lubenica bo mastno kožo navlažila znotraj, in bo hkrati nahranila celice kože. Večina mastne kože je pravzaprav dehidrirana znotraj in se telo bojuje proti tega, tako da izloča več loja, kot je treba. Zato je zelo pomembno uporabljati izdelke, ki prodrejo globoko v kožo in jo poživljajo. Lubenica, premešana z banano, bo istočasno navlažila kožo in preprečila prekomerno izločevanje loja. Dovolj so samo 3 sestavine, ki jih lahko uporabite vsak drugi dan. Sestavine premešajte, nanesite masko ter jo pustite 15 minut delovati. 

Kožo je treba očistiti s pilingom! Zmečkajte kos lubenice ter ga premešajte s ščepcem čičerikine moke. Pasto nanesite z lahkimi, krožnimi gibi na obraz ter pustite da deluje 15 minut, potem sperite. Vemo, koža nikoli ni bila bolj mehka! In bolj dišavna tudi!

Poleti lahko pretiramo z ležanjem na soncu. V primeru rdečice dobro premešajte lubenični sok s pšenično moko, malo meda in žlico smetane, in ko dobite gosto zmes, z njo namažite obraz, vrat in dekolte. Za pol ure sperite z mlačno potem z mrzlo vodo. Lahko preizkusite tudi z bolj preprostim zdravilom za rdečico! Če je koža poškodovana zaradi prekomernega sončenja, namočite vato v svež lubenični sok in s tem premažite poškodovano območje kože. Pustite da deluje 15 minut, potem sperite z mrzlo vodo. 

Če ste se je naveličali v prehrani, izkoristite lubenico da bo vaša koža zdrava in čudovita. Kakor koli, lubenica se teh poletnih mesecih mora najti v kuhinjah.

Ste že poskusili kateri koli kozmetičnih receptov?

Sporočite nam, kako so vam všeč, potem pa se lahko prijavite na naš NOVIČNIK, saj boste z njim pridobili popust. 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.