Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Najboljša naravna olja za suho in zrelo kožo

Najboljša naravna olja za suho in zrelo kožo

Vsaka koža je posebna.

Naravna rastlinska olja so maščobe, pridobljene iz plodov, najpogosteje s hladnim stiskanjem, zato jih lahko v negi kože uporabljamo samostojna in so zelo učinkovita.

Naravna olja so najboljša nega za kožo. Učinek bo dolgotrajen in ko boste enkrat začeli uporabljati naravna olja, bo vaša koža kot prerojena. Za številne ljudi spomin mazanja naravnih rastlinskih olj na kožo, spominja na mastno, sijajno kožo. Škoda, ker so rastlinska olja temelj hrane kože. Takšna olja vs4ebujejo veliko kemijskih spojin, ki negujejo in hranijo kožo ter s pomočjo česa lahko negujete kateri koli tip kože - od suhe do mastne. 

Z uporabo hladno stiskanih olj so rezultati tretmajev bistveno boljši. S hladnim stiskanjem se ohranijo aktivne sestavine, ki so blagodejne za kožo.

Rastlinska olja so odlična za različne tipe kože, a če imate suho in zrelo kožo, so nekatera olja najboljši prijatelji, katerim je treba dati prednost.

Mandljevo olje bo zelo hitro pomirilo razdraženo suho kožo. Ima poživljajoč učinek, zato bo suha koža kmalu postala mehka, prožna in napeta. Suha koža je nagnjena k srbečici in oteklinam – mandljevo olje bo preprečilo te neprijetne pojave. Po raziskavah je mandljevo olje tudi odlična zaščita pred UV sevanjem, ki pospešuje staranje kože.

Nutrigold hladno prešano ulje badema iz certificiranog organskog uzgoja.

 

Oljčno olje se ne uporablja le pri kuhanju. Že v antiki je bilo znano, da je oljčno olje učinkovito pri negi kože. To olje suho kožo naredi svilnato in gladko ter ne povzroča alergij in draženja, značilnih za ta tip kože.

Olje iz šipkovih semen je najbolj koristno, kadar gre za suho in zrelo kožo. Zaradi esencialnih maščobnih kislin in visokega odstotka vitamina A je to olje idealno za regeneracijo kože. Zrela koža ima rada šipkovo olje, ker zgladi gube, odstranjuje pigmentacijske madeže in je izjemno hranljivo, kadilcem pa bo to olje pomagalo, da njihova polt ne postane rumena.

 

Karitejevo maslo, čeprav ni olje, ampak maslo, je za suho kožo izjemno hranljivo. Karitejevo maslo je zelo priljubljeno v tretmajih kože, zlasti za lajšanje strij in brazgotin, ter kot pomoč za preprečevanje strij med nosečnostjo. Izjemno je hranljiv za suho kožo, ter ga je nikakor ni treba izpustit v zimskih mesecih ko se koža obraza izsuši ali se lahko začne luščiti. Zelo hranljive sestavine bodo nahranile kožo obraza ter se pogosto tudi uporabljajo za nego okoloočesnega območja kože ter delujejo tudi kot anti-age krema. 

Olje mareličnih koščic je podobno mandljevemu in odlično za suho, občutljivo, dehidrirano in zrelo kožo. Spodbuja obnovo celic in se hitro absorbira, zato je tudi eno od olj s široko uporabe. Je bogata z vitamini in mehča ter neguje kožo, in ker je izjemno lahka, se uporablja tudi pri pripravi losjonov in krem. Koristno je tudi  v tretmajih suhih, poškodovanih las in konic katerim bo dala globinsko obnovo in hidracijo ter ji bo vrnilo izgubljen sijaj. Olje marelice tudi lahko pomaga v preprečevanju ustvarjanja obnohtne kožice - pred spanjem, ga tenko nanesite na kožo okoli nohti ter bodo do jutra popolnoma negovana.

P.S. Celotno ponudbo kozmetičnih izdelkov si lahko ogledate v naši spletni trgovini TUKAJ!

Prijavite se na naš brezplačni NOVIČNIK in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Izvedite tudi o: 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.