Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Spoznajte olje čilske maline in koliko je dobro, zlasti poleti

Spoznajte olje čilske maline in koliko je dobro, zlasti poleti

Olje čilske maline dokazano vsebuje naravni visoki zaščitni faktor pred soncem.

Olje čilske maline blagodejno vpliva na zdravje in videz kože. SPF faktor olja semena maline je med 25 in 50, odvisno od proizvajalca, tako je to čudežno olje idealna naravna izbira za zaščito pred soncem in škodljivim delovanjem UV žark. 

 

Olje čilske maline je vse bolj priljubljeno z večjo ozaveščenostjo o naravni kozmetiki ter se z različnimi raziskavami pokazalo da zagotavlja naravno zaščito pred soncem. Poleg tega, zaradi močnega antioksidativnega delovanja, olje maline pomaga preprečiti poškodbo kože zaradi UV sevanja, tako lahko rečemo da ima dvojno delovanje med izpostavljanjem soncu.

Prav zato je to kozmetično olje najljubše mnogim ljudem in je zato prišel čas da ga spoznate. 

Olje čilske maline - zaklad zdravja

Olje čilske maline je pridobljeno s hladnim stiskanjem in semena maline in, žal, ne okus ne vonj ne spominjata na to okusno sadje. Vendar s svojimi blagodejnimi lastnostmi za nego kože bo lahko nadomestila pomanjkljivost vonja

Namreč, olje čilske maline velja za izjemno zdravo, zaradi visoke vsebnosti omega -3 maščobnih kislin, vitaminov E in antioksidantov. Omega -3 maščobne kisline so pomembne za zdravje srca in možganov, medtem ko vitamin E pomaga v zaščiti celic pred oksidativnim stresom in poškodbami. Namreč, antioksidanti pomagajo v boju proti prostih radikalov in lahko pomagajo preprečiti bolezni. 

maline

Olje čilske maline - uporaba

Zaradi svoje sestave, olje čilske maline ima izredne zaščitne lastnosti ter daje koži zaščito pred sončnimi sevi in deluje blagodejno pri ekcemih in drugih vnetnih stanj kože ter obnavlja celice kože po izpostavljanju soncu. Protivnetno delovanje je bolj izražen, kot pri drugimi rastlinskimi olji (avokado, semena grozdja, lešnik, pšenični kalčki).

Zaradi svojih sestavin, to olje je izjemne zaščite ter ščiti kožo pred sončevim sevanjem ter deluje blagodejno pri pojavu ekcema ter vnetnih stanj kože, ter obnavlja celice kože po izpostavljanju soncu.  Protivnetno delovanje je zelo izraženo, kot pri drugih znanih rastlinskih olj (avokado, semena grozdja, lešnik, pšenični kalčki). 

Olje maline se lahko uporabi kot zaščitno sredstvo pred sončnim sevanjem tako kot tudi v izdelavi krem za preprečevanje kožnih draženj, past za zobe, izdelkov za prhanje, balzamu po britju, šampona za lase ter balzama za nego ustnic. To olje je bogato z vitaminom E, antioksidantom, ki zmanjšuje poškodbe kože in sodeluje pri odstranjevanju prostih radikalov, ki prispevajo k staranju kože. 

Zaradi vsebnosti fosfolipidov je zelo stabilen in se pri ustrezni temperaturi ne pokvari! Dokazano je da olje čilske maline vsebuje naravni visoki zaščitni faktor pred sevanjem sonca. To olje ima SPF med 28 in 50 za UVB sevanje in 6 do 8 za UVA sevanje, ki prispevata staranju kože in prispevata k nastanku raka kože. 

Olje čilske maline za sončenje in zdravje kože

Ni le naravna UV zaščita, ima še nekaj odličnih zdravstvenih prednosti. Je antioksidativnega delovanja, obnavlja kožo in ima protivnetno delovanje. Preprečuje prve znake staranja ter pomaga pri dermatitisu in ekcemih, odlično pa vlaži vse tipe kože. Olje čilske maline, namreč, je čudovite teksture ter se relativno hitro vpije, zlasti ko se nanaša na vlažno kožo.

Olje čilske maline blagodejno vpliva na kožo in lase ter prispeva k: 

  • Obnovitvi kože
  • Vlaženju vseh tipov kože
  • Preprečuje prve znake staranja
  • Močno protiokdsidativno delovanje

Posebej je primerno za nego suhe kože nagnjene k rdečici. Vsebuje veliko vitaminov in mineralov, ki pomagajo ohraniti mladosten videz kože. Vrnejo ji prožnost in jo globinski hranijo, kar pomeni da bo vaša koža bleščala v najbolj toplih dneh, vendar tudi najbolj mrzlih!

Kje kupiti olje čilske maline?

Najbolj kakovostno olje čilske maline iz ekološke pridelave po odlični ceni, lahko najdete tudi v naši spletni trgovini.

Olje se lahko uporablja čisto, razredčeno z drugimi olji ali v obliki emulzij (kreme, mleko za telo, balzami za ustnice). Pri oljnih mešanic in emulzijskih izdelkih je potrebno nanesti okoli 35ml izdelka na vse telo.  Z znižanjem količine, stopnja zaščite se večkratno zmanjšuje. Če uporabljate čisto olje, je dovolj namazati kožo v tenki plasti. Vsekakor bo olje čilske maline dalo vaši koži hidracijo, zdravi sijaj in veliko antioksidantov. 

Za še več zdravih nasvetov in receptov, se prijavite na naš novičnik, in celotno ponudbo krem in olj za sončenje si lahko ogledate tukaj! 

Preberite tudi naslednja besedila: 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.