Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Recept za najbolj bronasto polt? Sončenje v naravi z naravnimi izdelki!

Recept za najbolj bronasto polt? Sončenje v naravi z naravnimi izdelki!

Korenček, lešnik ali malina – to je zdaj vprašanje!

Ker koža pomni!

Ne glede ali ga imate radi ali ne, poletje se bliža in treba se je pripraviti na izzive, ki nam jih postavlja. Visoke temperature, povečano potenje, opekline, piki žuželk - vse to so "čari" poletja, s katerimi se vsi soočamo.

Če vaša težko porjavi ali pa iščete kakovostno zaščito pred soncem, vam poleti ni treba posegati po pripravkih, polnih kemikalij. Pri tem vam lahko pomagajo številna naravna olja za pospešeno temnjenje. Poleg tega kožo zaščitijo pred škodljivimi vplivi sonca in jo naredijo gladko.

Kozmetična industrija ponuja kup izdelkov za zaščito pred soncem, mnogi od njih pa so zdravju škodljivi!

Dobro je vedeti, da obstaja naravna in neškodljiva alternativa v obliki naravnih olj in mineralov.

Pripravek za sončenje si lahko pripravite tudi sami, lahko pa tudi kupite preverjeno dober izdelek, ki neguje vašo kožo ali kožo vaših najdražjih.

Spoznajte paleto najbolj naravnih izdelkov, s katerimi je najbolj bronasta in zaščitena polt pripravljena na sonce, plažo, morje ali aktivne počitnice.

Za začetek, treba se je pripraviti!

Ljudje, ki trpijo za "alergijami na sonce", bi se morali postopoma izpostavljati sončnemu sevanju in vsekakor dobro pripraviti svojo kožo na takšno agresijo. To dosežemo s pestro prehrano s posebnim poudarkom na sadju in zelenjavi, ki je bogato z antioksidanti.

Za kožo so zagotovo najpomembnejši vitamini A, C, E, fitokemikalije – flavonoidi, polifenoli, antocianini in znan beta karoten, ki ga pogosto priporočajo kot pripravek za sončenje. Uživanje korenja je zagotovo eden izmed načinov, a nekoliko hitrejši in uspešnejši način priprave se skriva v tej škatlici z beta karotenom.

Enkrat ko je telo pripravljeno, je čas za pravilno nego z olji in naravnimi kremami! Lešnikovo olje je priljubljen dodatek v naravni kozmetiki. Cenjeno je kot zaščita pred soncem, saj ščiti pred UVA in UVB sevanjem.

Nutrigold hladno prešano ulje lješnjaka iz organskog uzgoja u staklenoj boci od 100 ml.

Hitro se absorbira, preprečuje fotostaranje in škodljive učinke zunanjih dejavnikov. Primerna je za nego mešane in suhe kože. Uporablja se lahko samostojno ali v mešanicah. Ocenjeni naravni SPF lešnikovega olja je med 10 in 30.

Poleg lešnikovega olja, ima olje iz semen čilske maline  najvišji naravni zaščitni faktor, ki je odvisno od rastnih pogojev med 28 in 50. Uporabljate ga lahko samostojno ali v mešanicah, odlično je za vse starosti in različne tipe kože, saj ima močne protivnetne lastnosti in je zelo primeren za kožo, nagnjeno k draženju, izpuščajem, ekcemom in kožnim lezijam.

ulje čileanske maline

Korenčkovo olje za hitrejše rjavenje kože

Macerat korenčkovega olja je eden najboljših negovalnih pripravkov za nego vseh tipov kože. Pridobljeno je iz 100% naravnih sestavin iz ekološke pridelave: visoko kakovostnega sončničnega olja, hranljivega izvlečka korenine korenja, negovalnega izvlečka rožmarinovih listov. Bogat je z vitamini, ki blagodejno delujejo na kožo, bogat je s karotenoidi, ki so odgovorni za svetlo in enakomerno polt v poletnih mesecih po sončenju. Prednosti korenčkovega macerata za nego kože so:

  • zagotavlja bogato hidracijo
  • antioksidativno delovanje
  • prispeva k regeneraciji kože
  • spodbuja proizvodnjo melanina in pospešuje porjavelost

Biovitalis vam prinaša luksuzno, hitro vpijajoče suho olje iz korenčka za hitro doseganje bronastega videza, z zaščito pred staranjem. Vsem dobro znan korenček in eksotičen sadež tropske palme - buriti, sta bogat vir beta karotena, ki med sončenjem ščiti kožo in izboljšuje rjavljenje kože. Olje ščiti kožo pred UVA in UVB sevanjem in zagotavlja brezskrbno uživanje na soncu. Dragocena botanična olja obnavljajo kožo in ji vračajo izgubljeno vlago. Suho olje Biovitalis ne pušča neprijetnih mastnih sledi na koži, se takoj vpije in pusti kožo mehko in gladko.

biovitalis ulje za sunčanje

 

Kar zadeva zaščitne faktorje, eno je gotovo -  otroci naj bodo čim manj izpostavljeni močnemu soncu in če že, naj bo njihova koža zaščitena s čim močnejšim faktorjem in čim bolj kakovostnim izdelkom. S posebno Weleda kremo za sončenje na vaši strani,nevarni UV žarki nimajo več možnosti. Losjon zagotavlja veliko vlage in optimalno izboljša kožno bariero.

 

Če prisegate na naravno je tukaj Rumeno mazilo. Kot najbolj prepoznavno mazilo slavnega čebelarja Petroviča vsebuje najbolj fino vrsto čebeljega voska z dodatkom deviškega oljčnega olja, rastlinskih in majhnih količin naravnih eteričnih olj. Zato izjemno dobro deluje na regeneracijo kože. Vsebuje naravni zaščitni faktor in lajša opekline, ki jih povzroči pretirano izpostavljanje soncu. Služi tudi kot maska ​​za pomlajevanje kože obraza, vratu in rok. Je popolnoma naravna, brez dišav, konzervansov in emulgatorjev.

Radovan Petrović apisan žuta krema u papirnatoj ammplaži.

Enako naravno in dokazano dobro je tudi Korenčkovo mazilo Mala od lavande.

Balzam iz korenčkovega in orehovega olja z dodatkom beta karotena s poletnim vonjem po kokosu bo koži omogočil hitro porjavitev med sončenjem, zaščito pred oksidativnimi poškodbami zaradi izpostavljanja soncu, odlične rezultate pa daje tudi pri tretiranju brazgotin in temnih madežev.

Uporablja se lahko pred, med in po sončenju, saj visoka vsebnost karotenoidov pomaga zaščititi kožo pred UV žarki.

Lahkotna, a zelo dobra zaščita pred soncem se skriva tudi v vaši kuhinji. Najljubše ekstra deviško kokosovo olje, za razliko od običajnih krem ​​za sončenje, kožo ohranja vlažno med sončenjem, tudi več ur po nanosu. To olje preprečuje izsušitev in gubanje kože, kar je pogost pojav pri ljudeh, ki ure in ure preživijo na soncu in na plaži. Kokosovo olje se zelo hitro vpije v kožo in spodbuja tvorbo melanina pod površino kože. Z uporabo kokosovega olja boste skrajšali čas, ki ga morate preživeti na soncu za lepo in porjavelo polt, a ravno zaradi tega morate biti nekoliko bolj previdni.

Eno je gotovo, narava ima odgovor na vsako zahtevo vaše kože. Recept za najbolj bronasto polt vam prav tako lahko da le narava. Mastna koža nagnjena k vnetjem? Mehka koža, ki zlahka pordeči? Koža, ki ljubi sonce, sovraži pa mastne ostanke krem? Treba je le najti svoj tip kože in se odločiti za zdravo sončenje.

Ni vam zanimiv nobeni izmed zgoraj omenjenih izdelkov? Brez skrbi! V Tovarni Zdrave Hrane lahko kupite še veliko naravnih in varnih izdelkov za sončenje, celotno ponudbo pa si lahko ogledate v nadaljevanju. 

Naravne kreme in olja za sončenje

Za še več zdravih nasvetov in receptov se prijavite na naš Novičnik!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko še...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.