Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Poleti svoje lase zaščitite na najbolj zdrav način

Poleti svoje lase zaščitite na najbolj zdrav način

Naravna zaščita za vaše lase.

Ne le da naravne sestavine ščitijo vaše lase pred toploto in soljo, temveč tudi imajo veliko drugih pozitivnih učinkov, ki jih spreji nimajo. 

Naravna olja globinski negujejo lase in lasišče, dajejo potrebno zaščito pred glivicami, ter preprečujejo nastanek prhljaja in suhosti lasišča Naravna olja tudi oskrbijo lase z esencialnimi maščobnimi kislinami in vitaminom E, ki neguje lase in jim daje sijaj ter preprečuje in popravlja poškodbe las, ki lahko nastanejo zaradi prevelike izpostavljenosti soncu poleti. 

Ne le da naravne sestavine ščitijo vaše lase pred toploto in soljo, temveč tudi imajo veliko drugih pozitivnih učinkov, ki jih spreji nimajo, kot je obnavljanje konic, krepitev lasišča, odpravljanje težave suhih las brez življenja. 

Morda to niste vedeli, vendar arganovo olje ščiti vaše lase pred toploto. Je že od nekdaj znano kot eden najboljši naravnih preparatov  za lase in ga morate vključiti v svoje življenje tudi če ne uporabljate kodralnikov ali las sušite s fenom.  Argan dokazano ščiti lase pred soncem in soljo poleti, spodbuja rast las in hrani lasišče. 

ulje argana

Arganovem olju lahko pridružimo tudi kokosovo olje, kot eno naših najljubših preparatov za lase. Poleti, ko sonce zelo izsuši lase, vam bo to olje najboljši prijatelj, ker bo navlažilo vaše lase in ga lahko uporabite proti prhljajem. Kokosovo olje ni edino, ki se uporablja za nego las, vendar najboljše hrani lase ter jim daje potrebni sijaj. Poleg tega pa lajša izpadanje lase, spodbuja rast las in kodram da formo.

Številna raziskovanja so pokazala, da kokosovo olje zaradi svoje enkratne sestave ima sposobnost boljšega vdiranja v lase, zaradi česa boljše ščiti lase in obnavlja je znotraj in zunaj tudi. Namreč, to olje je bogat vir lavrinske kisline. 

kokosovo ulje

Med poletjem lahko opazimo koprivo na vsakem "nedotaknjenem" delu narave. Obstajajo tudi odlični šamponi na osnovi koprive, ki zdravijo prhljaj in mastne lase. Naše so babice skoraj vse težave lasišča (srbečica, prhljaj, izpadanje las..) "zdravile" s pranjem las v vodi, kjer so kuhale šopek koprive, zato bi morda bilo boljše, da izkoristimo njihove recepte. 

Če bi rada sami poskušali narediti olje za lase doma, vzemite nekaj zelenih orehov in jih prerežite na pol. Položite jih v večji kozarec in pokapajte z oljčnim oljem, da so orehi popolnoma prekriti. Kozarec zaprite, postavite na toplo in pustite stati vsaj 45 dni. Po tem precedite olje in ga hranite na temnem in hladnem mestu. Pred pranjem nanesite orehovo olje na lase, pustite da deluje 15 minut in potem sperite lase z mlačno vodo. Po redni uporabi bodo vaši lasje sijajni, mehki in ne bodo nagnjeni pokanju in izpadanju. 

Prav je vlaga v strukturi las največ odgovorna za njeno moč preživljanja na vročini, vaš dober zaveznik pa bo tudi jojobino olje. To je olje, prav tako kot kokosovo, polno E vitamina, ki spodbuja krvni obtok, kar bo vašim lasem vrnilo sijaj in ji dalo zaščito pred soncem. 

nutrigold ulje jojobe

Zaradi povečanega znojenja in uporabe težkih preparatov za lase, je koža na lasišču pogosto vnetna. Izognite se uporabi lakov, gelov ali pene za lase in dajte prednost preparatom za stiliziranje las na osnovi rastlin.  Izogibajte se tudi sušenju las s fenom, saj jih boste tako še dodatno poškodovali.

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik  pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.