Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Olje jojobe varuje vašo kožo in lase vsak dan

Olje jojobe varuje vašo kožo in lase vsak dan

Olje jojobe je znano za lajšanje in preprečavanje protivnetnih stanj.

Olje jojobe učinkovito ščiti kožo, ohranja njeno vlago in jo mehča. 

Olje jojobe je čudežno naravno eterično olje, ki je dejansko tekoči vosek nabran in proizveden iz semena stebla jojobe. To čudovito dišeče olje je postalo eno osnov izdelkov za lepoto v celem svetu. Ni je treba, da porabite denar na drage kozmetične izdelke, ki vam obljubljajo neverjetne rezultate, vendar v resnici nimajo skoraj nikakršni vpliv, Pozabite na vse kemikalije, umetne aditive, barvilna in konzervanse 

Vosek je poseben, v primerjavi z drugimi rastlinskimi olji, prav zaradi svoje sestave, ki je podoben človeškem sebumu. Ker se popolno ujema s sestavo kože, odlično deluje v preprečevanju nastanka gubic in je izjemno učinkovit za suho kožo. 

Inke so jojobo uporabljale za nego kože v izsušenem puščavskem podnebju, pri vnetnih procesih, ter pri zdravljenju brazgotin. Njihovo znanje so kasneje prenesli tudi španski misijonarji. Danes se jojoba uporablja pri tretiranju aken, vendar tudi za zmanjšanje produkcije sebuma. Olje jojobe izredno ščiti kožo in ohranja njeno vlažnost in jo mehča. Vosek je poseben, v primerjavi z drugimi rastlinskimi olji, prav zaradi svoje sestave, ki je podoben človeškem sebumu. Kako se popolno ujema s sestavom kože, odlično deluje v preprečevanju nastajanja gubic ter je  učinkovit za suho kožo. Čisti vosek ni primeren za masažo, ter ga je treba mešati z drugimi olji. Ponavadi se uporablja v razmerju 10-20%. 

Zaradi svojih naravnih hidratacijskih lastnosti., olje jojobe je res priljubljen kozmetični izdelek in se hitro vpije v kožo. Ker je podoben človeškem sebumu, pušča vašo kožo mehko in navlaženo. Če imate mastno kožo, ne morate skrbeti o mozoljih, saj olje jojobe lahko uravnoteži proizvodnjo sebuma kože. Lahko ga uporabite samega, ali pa lahko dodate nekoliko olja jojobe v svoj losjon za kožo, da bi povečali njegov vlažilni učinek. 

Še en čudoviti način uporabe za odstranjevanje ličila okoli oči in na obrazu. Namočite vato v majhno količino jojobinega olja in očistite obraz maskare, ličil za oči, rdečila in šminke.Olje jojobe je rahlo in nežno ter je odlično za čiščenje obraza. Razen dejstva, da popolnoma odstranjuje kakršnekoli ostanke ličila s površja kože, krepi trepalnice in jih naredi bolj zdravim. Ko odstranite ličila, z mokrim robčkom odstranite odvečno maščobo z obraza. Če so vaše ustnice suhe, se s pomočjo jojobinega olja lahko znebite teh težav. Redno uporabite majhne količine olja, tako boste naredili čudo za vaše razpokane ustnice. Jojobino olje je zelo dobro kot nadomestek balzama za ustnice, saj pušča vaše ustnice mehke in navlažene. 

Olje jojobe se lahko tudi uporablja za nego suhih las. Dodajte nekoliko kapljic olja v balzam. Na ta način lahko ohranite kožo zdravo, sijajno in močno. Olje jojobe je odličen način, da se preprečijo razpokale konice las. Vtrite nekoliko tekočine v dlani in nanesite na konice vlažnih las pred sušenjem. Na ta način lahko zagotavljate lasem pravilno zaščito. Z uporabo manjše količine olja bodo vaši lasje mehki in sijajni. 

Ker je olje jojobe varno za uporabo, so izkušnje pozitivne in prvi učinki so vidni že po nekaj tednih redne uporabe. 

Jojoba je zelo stabilna in odporna proti kvarjenju, zato lahko zdrži več let. Prav tako se ne spremeni s segrevanjem. Ker vosek ni razgradljiv v prebavnem sistemu, se jojoba ne uporablja peroralno kot nekatera druga rastlinska olja.

NOVIČNIK s še veliko zdravih kozmetičnih nasvetov je tukaj. 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane Ob prijavi na novičnik, pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.