Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Olje marelice za obraz - praktični nasveti za uporabo!

Olje marelice za obraz - praktični nasveti za uporabo!

Za vse tipe kože - zrelo, starejšo, mlado in občutljivo.

Poleg tega da deluje močno antioksidativno in okreva kožo po vnetju, marelično olje pomaga uravnati kožo, nagnjeno k hormonskim cističnim aknam. 

Vsi članki
12. oktober 2017.

Rahle teksture in odlične sestavine, marelično olje je izjemno primerno za vse vrste masaž ter se rabi v aromaterapiji. Olje je pridobljeno s stiskanjem in rafiniranjem posušenih koščic marelice, ki je že znana prijateljica našega telesa. 

Zaradi svoje raznovrstne uporabe, se lahko uporabi tudi na mastni in suhi koži z enakimi rezultati, prav bo prišlo bo tudi za nego las, zaščito konic ter vlaženje rok in preprečevanje zanohtnic. 

Olje mareličnih semen - zdravilne lastnosti

Olje semen marelice je znano po svojih zdravstvih koristih. Vsebuje visoko koncentracijo vitamina E in nenasičenih maščobnih kislin kot je oleinska, linolna in linolejska kislina. Te snovi so pomembne za zdravje srca, kože, las ter imajo protivnetna delovanja. 

Olje koščic marelice se lahko uporablja ustno, ker je bogato s hranili, deluje protivnetno, dvigne imunski sistem in pomaga v razstrupljanju telesa. Vsebuje vitamin B17, ki je v zadnjem času postal vse bolj priljubljen, prav zaradi domnevnega protirakavega učinka, medtem ko je med nakupovanjem treba paziti, da je olje primerno za ustno uporabo. 

Pomembno je omeniti, da marelično olje mora biti hladno stisnjeno in nerafinirano, da bi ohranilo vse svoje hranljive sestavine.  Tudi je treba biti previden, saj marelična semena vsebujejo malo količino cianida, ter se ne priporoča prekomerno uživanje olja ali semen. 

ulje marelice

Marelično olje za obraz in lase

Marelično olje vsebuje esencialne maščobne kisline, kot je oleična in linoleična kislina, ter je bogata z vitaminom A, Kot je sama zelo nežnega in rahlega videza, tako bo tudi to olje nežno prišlo v kožo in ne bo pustilo površinski, masten plast. Z vsakodnevno uporab olja marelica na koži boste preprečili prezgodnje staranje kože ter pomagali hitrejšem celjenju poškodovane in razdražljive kože. Koža bo mehka in nežna, sijajna in nahranjena. 

Olje mareličnih semen: 

  • Pomaga vrniti in povečati prožnost kože
  • Deluje na zmanjšanje gubic in finih linij
  • Vsebuje protivnetne lastnosti
  • Je blag antiseptik za odprte rane in praske
  • Daje antioksidativno delovanje zaradi vitamina E
  • Ščiti kožo pred prostimi radikali in pred oksidativnim stresom

Uporablja se tudi za naravno nego las. Zaželeno je nanesti nekaj kapljic hladno stisnjenega olja koščic marelice po vsakem sušenju las, da bi zgladili konice in lasem dali dodatek lesk. 

Olje marelice - kot nalašč za nego suhe in mastne kože

Olje marelice največ prispeva k negi obraza, rok in las. Marelično olje je obogateno z vitamini A in C, primerno je za vse tipe kože - za zrelo, suho, starejšo, mlado, občutljivo. Pomaga vam ohraniti prožnost, čvrstost kože. Masiranje telesa z mareličnim oljem ohranja telo zdravo in možno, zmanjša občutek bolečine in lajša stres, povečuje krvni obtok in vas oskrbi z energijo. 

Težavna koža, ki je nagnjena k aknam in mozoljem, lahko ima veliko koristi od protivnetnih lastnosti olja marelice. Ne le da deluje močno in antioksidativno, okreva kožo po vnetju, olje marelice pomaga uravnovesiti kožo, ki je nagnjena k hormonalnim cističnim aknam. Marelično olje je popolnoma varno in brezskrbno se lahko uporablja vsaki dan brez škode po zdravju ali okolju. 

Olje semen marelice za obraz - praktični nasveti za uporabo

Olje semen marelice je odlično za nego obraza, saj vsebuje visoko koncentracijo vitaminov E in drugih hranljivih snovi, ki pomagajo ohraniti zdravo in navlaženo kožo. Tukaj je nekaj načinov, kako lahko uporabiti olje semen marelice za nego obraza: 

  • Kot vlažilno sredstvo: Nanesite nekaj kapljic olja za obraz po čiščenju kože. Olja bodo pomagala pri vlaženju kože, izboljšala prožnost in izenačila polt.
  • Za odstranjevanje ličila: Marelično olje se lahko uporabi kot naravni način za odstranjevanje ličil. Nanesite nekaj kapljic na blazinico in nežno odstranite ličilo. 
  • Za zmanjšanje vnetje: Olje semen marelice ima protivnetne lastnosti in lahko pomaga zmanjšati vnetja na koži. Nanesite olje na območje vnetja in rahlo vtrite. 
  • Kot maska za lase: Premešajte nekaj kapljic olja semen marelice z zmečkano banano ali z avokadom. Nanesite zmes na obraz in pustite da deluje 10-15 minut preden sperete s hladno vodo. Ta maska bo vam pomagala navlažiti kožo in odstraniti umazanije in nečistoče na koži. 
  • Za nego predela okoli oči:  Na konice prstov nanesite nekaj kapljic olja mareličnih pečk in jih nežno vmasirajte na predel okoli oči. Olje vam bo pomagalo pri vlaženju kože in prispelo bo k zmanjšanju temnih kolobarjev in oteklin. 

Pomembno je omeniti, da pred uporabo olja semen marelice na obrazu preverite ali ste alergični na to sestavino. Tudi, vedno uporabljajte nerafinirano, hladno stisnjeno olje semen marelice, da bi si zagotovili da vsebuje vse hranljive sestavine. 

Kje kupiti olje mareličnih semen?

Ekološko olje semen marelice lahko kupite v naši spletni trgovini. Če pa bi raje prišli do Hrvaške in v fizični trgovini opravili vaš nakup, je tukaj seznam vseh trgovin na Hrvaškem. 

ulje marelice nutrigold

 

Prijavi se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik  pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.