Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Zelena glina za najboljše homemade kozmetične izdelke

Zelena glina za najboljše homemade kozmetične izdelke

Glina je odlično sredstvo za razstrupljanje celotnega organizma, tako tudi kože.

Glina  je odlično sredstvo za razstrupljanje celotnega organizma, tako tudi kože.

Vsi članki
22. januar 2018.

Glina je odlično sredstvo za razstrupljanje celotnega organizma, tako tudi kože. Iz nje lahko izdelate maske, obloge, kopeli in kozmetiko, vendar tudi zdravite katero koli kožno težavo ter bolečine v kosteh in sklepih. 

Od celulita, do dermatitisa in aken, je zelena glina preprosta za uporabo.

Za začetek naredite osnovno masko, potem ji dodajajte zdrave naravne sestavine, naredite čudovite kozmetične izdelke za kožo, lase in nohte, V skledi za mešanje raztalite med, dodajte olja in dobro premešajte. Postopoma dodajte zeleno glino, močno mešajoč, dokler ne nastane  gladka in kremasta zmes. 

Če želite učvrstiti stegna in se znebiti najhujšega sovražnika - celulita, dodajte v osnovno masko 2 veliki žlici soka divjega ali zelenega jabolka ter eno žlico semen grozdja in dobro zmešajte. Pustite masko da deluje 10-20 min in sperite.

Masno kožno obraza pomirite tako, da v osnovno masko dodate 2 žlici sveže iztisnjenega soka limone ali grenivke ter dobro zmešajte, Po želji lahko dodate -3 kapljice eteričnega olja limone in nanesite masko da deluje 10 minut ter sperite. 

Za razstrupljanje in hujšanje, v kad z vodo dajte 3-4 pesti zelene gline. Glina se bo se spontano razširila v vodi. Medtem, ko ste v kadi, bo pomik rok in nog dovolj, da glino vzdrži razpršeno. Glinena kopel ne bo umazala vaše kože, , zato izpiranje po izstopu iz kadi ni priporočljivo. Kmalu boste opazili, da je vaša koža bistveno bolj mehka in gladka.

Ena je maska za obraz kot nalašč za razne tipe kože. Zmešajte 1 žličko zelene gline in 1 žličko jabolčnega kisa ter nanesite masko na obraz in pustite 15 minut Dobro sperite obraz in nanesite kremo. Če imate problematično kožo, uporabite to masko 2-krat na teden, za druge tipe kože pa je dovolj 1 tretma na teden. Ob tretmaju lahko nastane občutek zategovanja kože, po tretmaju pa rdečica ki traja okoli pol ure. 

Tople glienene kopeli čistijo organizem strupov in težkih kovin ter krepijo in ščitijo zobe ter je zaradi tega glina pogosta sestavina zobnih past. 

Še več dobrih nasvetov preberite na našem Novičniku

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.