Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Polnozrnata moka - hranilna moč polnozrnatega žita

Polnozrnata moka - hranilna moč polnozrnatega žita

Ključ zdravega življenja!

Polnozrnata moka, pridobljena z mletjem polnozrnatega žita predstavlja pravi zaklad hranljivih sestavin s številnimi prednostmi za zdravje. Polno je vlaknin, vitaminov in mineralov, zaradi svojih hranilnih prednosti pa je neizogibna izbira za tiste, ki težijo k uravnoteženi prehrani. 

Vsi članki
04. december 2023.

Polnozrnata moka predstavlja vsestransko in hranilno bogato sestavino, ki je pridobljena z mletjem polnozrnatega žita. Zaradi tega je bolj hranljiva, v primerjavi z rafiniranimi mokami, saj vsebuje vse dele zrna, vključno z otrobi, kalčki in endospermom. 

Zaradi svoje sestave, je polnozrnata moka zelo vredna za ohranjanje optimalnega zdravja. Je bogata z vlakninami, ki so bistvene za prebavo in ohranjanje ravnotežje sladkorja v krvi. Razen tega, polnozrnata moka vsebuje vitamine B kompleksa, pomembne za energijsko presnovo, ter antioksidante, kot so vitamin E in cink, ki igrajo pomembno vlogo pri ohranjanju močnega imunskega sistema. Ne le da varujejo vaše zdravje, polnozrnata žita  ohranjajo dobro linijo, izboljšujejo presnovo in delovanje črevesja ter lajšajo prebavo. Prav se v luski žita nahaja največ vlaknin,  bistvenih mineralov in vitaminov. Polnozrnata moka ima široko uporabo v kuhinji. Lahko se uporablja za pripravljanje raznovrstnih jedi, vključno s polnozrnatim kruhom, za pekovske izdelke, testenine, palačinke, tudi celo za sladice. Ta vsestranskost omogoča kuharjem, da izboljšajo hranilno vrednost svojih najljubših receptov brez izgube okusa ali teksture. 

Polnozrnata pšenična moka

Polnozrnata pšenična moka, pridobljena z mletjem polnozrnatega zrna pšenice, daje hranilno eksplozijo. Bogata z vlakninami, vitamini in minerali, ta moka podpira zdravo prehrano. Idealno za peko kruha, pekovskih izdelkov, testenin, ter vsakem grižljaju daje pristen okuse poln hranil. Vključite ga v svojo kuhinjo za okusne in hranljive jedi. 

Polnozrnata ječmenova moka

Ječmen je ena izmed žita, ki je iz družine trav. Sestavni je del človeške prehrane že od starih dneh. Prav je zaradi svojih hranilnih vrednosti pogosto uporabljeno živilo v pripravljanju raznih pekovskih izdelkov in domačega kruha. Polnozrnata ječmenova moka vsebuje bogat vir vlaknin, ki blagodejno deluje na normalno funkcioniranje prebave, in vam zagotavlja daljši čas sitosti skozi dneva. Nežne oreščkaste arome in puhaste tekstura ječmenove moke sta idealna kombinacija za izdelavo vsem priljubljenih palačink in sladkih keksov. 

Polnozrnata ržena moka

Rž je žito, ki je videzom podobno pšenici, zrna so ji nekoliko daljša in tanjša, barva pa niha od rumenkasto rjave do sivkasto zelene. Po pšenici je rž najbolj pomembno žito v prehrani. V prehranski industriji se pogosto uporablja za izdelavo hranilno bogate moke. Polnozrnata ržena moka je pridobljena s procesom finega mletja zrna rži, zaradi visokega deleža ogljikovih hidratov pa je odlični vir energije, medtem ko prisotne prehranske vlaknine podaljšajo občutek sitosti in uravnavajo prebavo, zaradi česa je idealna sestavina za pripravljanje zajtrka. 

Polnozrnata pirina moka

Pira je žito dolge zgodovine, ki je značilno zaradi svoje izvirne strukture. Danes pa, zaradi vse večjega interesa za zdravo prehrano, se pira uporablja na več načinov. Uporablja se kot oluščeno žito za kuhanjem v obliki kosmičev za jutranji obrok kot moka ali nadomestek za kavo. S pomočjo te moke lahko postrežete najbolj okusne sladice odlične strukture, pripravite hrustljav kruh ali kremasto omako popolne gostote. 

Polnozrnate moke po vašem okusu lahko kupite v Tovarni Zdrave Hrane, na spletu. 
Naročite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! Ob prijavi na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.