Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Sezamova moka je bogata z rastlinskimi beljakovinami in je odlična za kruh in mafine

Sezamova moka je bogata z rastlinskimi beljakovinami in je odlična za kruh in mafine

Zlahka vpije vodo ter je primerno za peko in za zgostitev jedi.

Sezamova moka ima veliko možnost vpijanja vode ter je primerno za peko in za zgistitev jedi.

Sezamova moka je odličen vir beljakovin, zato jo lahko uporabljajo vegetarijanci in vegani. Poleg tega, vsebuje veliko vlaknin, ki se, ob presnavljanju, ne spremenijo v glukozo. Tako pomagajo hraniti raven sladkorja v krvi. Z dovolj vode sezamova moka lahko prispeva k delovanju prebavnega sistema. 

Prav tako zaradi visoke vsebnosti vlaknin ustvarja občutek sitosti, z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov in nizko kalorično vrednostjo pa je izdelek primeren za uporabo v različnih shujševalnih programih.

Sezamova moka vsebuje veliko količino cinka, ki je eden elementov v sledovih, ker je sestavni element številnih beljakovin ter sodeluje v številnih encimskih reakcij. Cink, z ene strani, pomaga delovanje imunskega sistema in intelektualno učinkovitost, z druge strani pa prispeva k zdravju kože, las in nohtov. Pomembno vlogo ima tudi v ustvarjanju celic, kot v procesu deljenja celic. 

nutrigold sezamova moka

Sezamova moka - uporaba

Sezamova moka je odličen vir kalcija in magnezija, ki ima pomembno vlogo v zaščiti imunskega sistema in mišic. Zaradi mnogih značilnosti, je odlična surovina v kuhinji. Ker ima veliko možnost vpijanja vode in maščob, razen za peko, je primeren za zgostitev jedi. Ko se uporablja za peko, ga je treba mešati z drugimi brezglutenskimi mokami. Sezamova moka naravno ne vsebuje glutena, zaradi pogojev proizvodnje (pakiranje v prostoru kjer se pakirajo tudi glutenske moke) se lahko najde gluten v sledovih. 

Če želite peči popolnoma brez glutena, na količino, ki je dana v receptu, je treba dodati eno dodatno jajce, da bi se izognilo pretiranem drobljenju kruha ali pekovskih izdelkov. 

Z dodajanjem sezamove moke v pekovske izdelke, povečujete vsebino beljakovin, vitaminov in mineralov, medtem ko, hkrati, zmanjšate kaloričnost in vsebino ogljikovih hidratov, in tako pripravljen bo izboljšal okus jedem. 

Primerno je zlasti za pripravljanje kruha, pice, mafinov in sladic, lahko se uporablja za pripravljanje sladkih kaš, kot je za paniranje zelenjave, če pa pustimo domišljiji prosto pot, jo lahko uporabimo na veliko raznih načinov. 

100% moka iz sezamovih semen ima nizki delež ogljikovih hidratov ter je primerna za uporabo tudi paleo diete.

Preberite tudi naše prejšnje objave in se prijavite na naš novi Novičnik, kjer vas čaka še veliko zanimivih in zdravih nasvetov.

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.