Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Čičerikina moka je kraljica med mokami

Čičerikina moka je kraljica med mokami

Uporablja se za pripravljanje številnih delikatesnih jedi

Čičerika je priljubljena stročnica oreščkasto sladkega okusa. Čičerikina moka  velja  za hranilno bogato moko, to so pepoznali tudi v Indiji, ker je že dolgo časa ena najbolj priljubljenih rastlin za pekovske izdelke. 

Vsi članki
04. december 2023.

Čičerikina moka ni navadno živilo, vendar se vse pogosteje nahaja na policah naših trgovin, in v številnih slastnih receptih. 

Čičerikina moka je fina moka iz mlete čičerike. Iz njega se delajo različne jedi: medaljoni, prigrizki, omake, halve, sladkarije. Ta moka je precej koristna za vegetarijansko in vegansko kuhinjo, ker se v zmesi z vodo lahko uporablja kot nadomestek za jajca...zlasti pri izdelavi polpet in palačink. 

Čičerikina moka - hranilno zlato

Čičerikina moka je ni le za tiste, ki se izogibajo živalskim izdelkom, ker gre za hranilno zelo vredno moko. Tako, na primer, v primerjavi s pšenično moko, vsebuje manj ogljikovih hidratov in skoraj dvakrat več beljakovin (100 g zagotavlja 22,4 g beljakovin). 

Polnozrnata pšenična moka presega tudi z vsebnostjo folne kisline, tako bo 100g te moke zadostilo dnevnim potrebam za folno kislino, medtem ko bo enaka količina polnozrnate pšenične moke  zadostila šele 11% dnevnih količin folne kisline. Moka je bogata tudi s številnimi minerali, kot so magnezij, fosfor, baker in mangan, verjetno njegova največja prednost je v dejstvu, da ne vsebuje glutena, ter je odlična izbira za vse tiste, ki ga ne prenašajo ali so alergični na gluten.

Maščobe , prisotne v tej vrsti moke imajo visoko hranilno vrednost, ker gre za polinenasičene maščobne kisline, ki so pomembne za zdravje srca in srčno-žilnega sistema. 

Treba je poudariti, da je zaradi naravnega antacidnega učinka je zelo dobra izbira za ljudi, ki so zboleli za gastritisom, ulceroznimi  spremembami in za sindromom želodčnega refluksa. 

Čičerikina moka - uporaba

Lahko se uporablja namesto pšenične moke v pripravi testa za palačinke in pico, ali za paniranje, če pa se premeša s pšenično moko, se lahko uporablja za pripravo domačih testenin ali cmokov. V majhnih količinah služi kot odlično gostilo za juhe in omake, zanimivo pa je da se v veganski kuhinji ta vrsta moke uporablja kot nadomestek za jajca v pripravi sladic, tort in pekovskih izdelkov. V našem zdravem kotičku lahko najdete 2 odlična recepta s čičerikino moko. 

čičerikina moka

Čičerikina moka se lahko uporablja kot nadomestek za različne vrste moke, in to najboljše, v razmerju "pol-pol" , oziroma receptu je treba dodati pol navadne moke in pol čičerikine moke. Treba se je zavedati, da vsebina maščob v čičerikini je nekoliko večja kot v drugih vrstah moke, tako ga je treba shranjevati v hermetično zaprti skledi na hladnem mestu, tako da ne postane žaltavo.

Kje kupiti čičerikino moko?

Nutrigold čičerikina moka je pridobljena s finim mletjem čičerike. Ta moka je ena izmed najbolj priljubljenih v vegetarijanski in veganski kuhinji, saj jo lahko uporabimo v mešanici z vodo kot odličen nadomestek za jajca. Nutrigold moka iz čičerike bo postala moka številka 1 v vaši kuhinji, saj:

  • vsebuje samo naravno prisotne sladkorje
  • ima nizko vsebnost maščob
  • ne vsebuje GSO
  • je bogat vir vlaknin

Nutrigold kakovostno moko iz čičerike lahko kupite v naši spletni trgovini. Če pa bi se rajši odpravili na pot do Hrvaške, je tukaj seznam vseh trgovin na Hrvaškem.

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo.

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.