Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Koruzna moka - zdrava in brezglutenska alternativa v kuhinji

Koruzna moka - zdrava in brezglutenska alternativa v kuhinji

Bogastvo hranljivih snovi brez glutena!

Koruzna moka ne vsebuje glutena, izdeluje s z mletjem svežih zrn koruze, s svojo neustavljivo sladko noto, pa dajte hrustljavo teksturo in značilen okus najljubšim jedem po vsem svetu. 

Vsi članki
04. december 2023.

Danes bo vse večja številka ljudi prepoznala pomembnost prehrane brez glutena, bodisi zaradi celiakije, občutljivosti na gluten ali splošne previdnosti do te beljakovinske snovi. Koruzna moka postaja vse bolj priljubljena izbira med tistimi, ki iščejo okusno alternativo, ki je brez glutena, ter ljudje tako lahko dodajo pestrost v kuhinji in ohranijo prehrambeno ravnotežje. 

Koruzna moka - bogat vir hranljivih snovi

Koruzna moka ne le da zadovoljuje prehranske potrebe brez glutena, temveč tudi daje bogastvo hranljivih snovi. Vsebuje pomembne vitamine, kot je tiamin (vitamin B1) in folate (vitamin B9), minerale, kot je magnezij in fosfor, ter vlaknine, ki podpirajo zdravje prebavil. Ta hranila ne prispevajo le k splošnemu zdravju, ampak zagotavljajo tudi dodatne koristi, ki obogatijo prehrano brez glutena. Poleg tega je rumena koruzna moka izjemno bogat vir cinka, ki ima ključno vlogo pri aktivaciji encimov, ki uravnavajo delovanje genov v naših celicah, krepi imunski sistem in spodbuja aktivacijo antioksidativnih encimov, ki ščitijo membrane naše celice, pa tudi DNA in beljakovine. Samo ena skodelica rumene koruzne moke vsebuje 2 mg cinka, 25% priporočenega dnevnega vnosa za žene in 18% za moške. Poleg tega, z vključevanjem te moke v prehrano, dajete telesu pomemben mineral za ohranjanje zdravja in optimalne funkcije. 

Koruzna moka je zaklad beta-karotena, ki pozitivno vpliva na imunski sistem ter povečuje ustvarjanje rdečih krvničk. 

Popolno za najmlajše

Prehod od dojenja do uvajanja čvrste hrane bo lažje potekel, če izberemo koruzno moko. Bogastvo hranljivih sestavin, odsotnost glutena, sladki okus v kašicah ter možnost kombiniranja z različnimi živili, zlasti s sadjem in zelenjavo, so razlogi, zaradi česa je prav koruzna moka super izbira za vašega dojenčka. Pomemben je tudi za vzpostavitev dobrega prebavnega režima pri prehodu z mleka na mehkejšo, kašasto hrano.

Koruzna moka - uporaba

Koruzna moka je naravna rumena, lahko pa je tudi bela, odvisno od vrste koruze, ki se je uporabljala. Je fine in gladke teksture, podobna polnozrnati moki. 

Še ene prednost koruzne moke je njegova vsestranskost v kuhinji. Lahko se uporablja za pripravljanje raznih jedi, vključno s kruhom, pekovskimi izdelki, testeninami, palačinkami in še veliko tega. Zaradi nevtralne arome in lahkega okusa, je odlična za številne jedi, daje jim teksturo in gostost. 

Za tiste, ki so šele prišli v svet brezglutenske prehrane, je koruzna moka lahko dragocena sestavina. Lahko pustite domišljiji prosto pot in ustvarite prave mojstrovine z brezglutensko moko, ki bo zadovoljila brbončice tudi najbolj izbirčnih gurmanov. 

Ena najbolj znanih uporabi koruzne moke je v obliki polente - grobi mleti koruzni zdrob, ki se postreže lahko kot jed v obliki kaše. Najpogosteje se uživa kot priloga, lahko pa je tudi že pripravljena jed. Pogosto se mešajo koruzni zdrob in polenta, vendar je polenta obrok, ki ni sestavina. 

Kje kupiti ekološko koruzno moko?

Če ste si že domislili novega recepta, v Tovarni Zdrave Hrane lahko kupite  ekološko koruzno moko in tisto certificirano brez glutena.

Če pa bi jo rajši kupili v nekateri naših poslovalnic, se odpravite do Hrvaške, tukaj  je seznam vseh naših poslovalnic. 

Ne pozabite se prijaviti na naš brezplačni Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! Ob prijavi na novičnik, pridobite 10% popusta na prvo naročilo!

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.