Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Sladke in brezglutenske sladice lahko jedo vsi!

Sladke in brezglutenske sladice lahko jedo vsi!

Brezglutenske dobrote

Gluten, beljakovina, ki jo najdemo v pšenici, ječmenu in rži, igra ključno vlogo pri ohranjanju teksture številnih pekovskih izdelkov, ki jih imamo tako radi. Vendar pa lahko pri tistih, ki ne prenašajo glutena, njegova prisotnost povzroči številne zdravstvene težave, vključno s celiakijo ali občutljivostjo na gluten. Na srečo svet brezglutenskih sladic doživlja pravo renesanso in ponuja ogromno okusnih alternativ za tiste, ki želijo sladke dobrote uživati ​​brez strahu pred stranskimi učinki.

Svet sladi brez glutena ponuja neverjetno pestrost in bogastvo kusov. Od sočnih sladic do hrustljavih tort, od razkošnih tort do osvežujočih sladoledov. možnosti je neskončno. Tradicionalni recepti do prilagojeni, da bi se odstranil gluten, uporabljene so alternative kot je riževa moka, koruzna moka, mandljeva moka ali kokosova moka, da bi se dosegel enak sijajni okus in tekstura. Detajlen vodič o brezglutenski prehrani lahko preberete tukaj.

Razen tega, danes so vse več prisotne že pripravljene slaščice, kot so bonboni, piškoti, lizike in brezglutenske ploščice, ki močno olajšajo brezglutensko sladko dieto. Seveda morate vedno paziti na količino sladkarij, ki jih vnesete v telo, a z zmernostjo in nadzorom lahko brezskrbno uživate v zdravih sladkarijah.

Izzivi in rešitve

Pri pripravi brezglutenskih sladic se vsak kulinarični navdušenec sooči z nekaterimi izzivi. Moke brez glutena imajo pogosto drugačno teksturo in elastičnost kot pšenična moka, kar lahko vpliva na končni izdelek. Vendar lahko kreativni pristopi in pravilno izbrane sestavine pomagajo premagati te izzive.

Poleg tega je pomembno zagotoviti, da so slaščice resnično brez glutena, kar pomeni, da morajo biti proizvedene v popolnoma čistem okolju, da se izognemo kontaminaciji z glutenom. Certificiranje in strogi postopki nadzora kakovosti so ključni za zagotavljanje varnosti za tiste, ki so občutljivi na gluten.

Najboljše sladkarije brez glutena

Ozaveščenost o zdravstvenih koristih brezglutenske prehrane se povečuje, zato se povečuje povpraševanje po sladkarijah brez glutena. Restavracije, kavarne in sladoledarne po vsem svetu vse pogosteje ponujajo brezglutenske jedi na svojih menijih, da bi zadovoljile potrebe svojih gostov. V naši Tovarni posebno pozornost namenjamo brezglutenskim dobrotam, zato imamo rešitev za to, če težko najdete brezglutenske sladke prigrizke.

Sendvič piškoti v vanilijo

Navdahnjeni s klasičnimi Oreo piškoti, ti Nutrigold piškoti brez glutena zagotavljajo enako neustavljivo izkušnjo okusa, vendar brez prisotnosti glutena. Posebnost Nutrigold sendvič piškotov je njihova edinstvena receptura. Namesto tradicionalne pšenične moke je uporabljena riževa moka, ki daje enako hrustljavost in blago aromo, vendar brez prisotnosti glutena. Mehak vanilijev nadev še popestri ta sladek užitek. Vsak grižljaj piškota poskrbi za nepozabno izkušnjo, če uživate brezglutensko dieto, ob teh piškotih ne boste čutili pomanjkanja. In tu so tradicionalni Linzerji, tudi brezglutenski!

Biskviti

Orgran je blagovna znamka, ki je poskrbela, da hrano uživajo vsi, ki imajo različne alergije na hrano. Ni je alergije ali intolerance, za katero ne bi poskrbel, zato v njegovih izdelkih najdete vse – od jajčnih nadomestkov do brezglutenskih sladkarij, primernih za vegane. Piškoti z brezglutenskim mareličnim nadevom so kot nalašč za vse priložnosti. Sladki nadev daje zadostno dozo sladkobe in svežine, ti piškoti pa neustavljivo spominjajo na tiste, ki smo jih jedli pri naših babicah. Na voljo so tudi v okusu jabolka, cimeta in maline, na vas pa je, da izberete kateri brezglutenski piškot se bo znašel v vaši košarici!

Gumijasti bomboni 

Gumijasti bomboni so eni najbolj priljubljenih slaščic in Bombus gumiji prihajajo v različnih okusih in so brez glutena. Rahlo kisle sadne arome rnega ribeza v sladkim Bombus bombonih, ki so sladkani samo z nravanimi sladkorji hkrati vsebujejo dodatek vitamina C in železa. Razen tega, tukaj so okusi breskev, jagod, manga in češnje. Za pavzo ali sladki prigrizek, ti brezglutenski bomboni so varni za vse, ki se izogibajo glutenu ali ga preprosto ne more jesti.

Čokolade

In čokolade so ena izmed dobrot, ki se najprej znajdejo v naših rokah, ko se nam zahoče nekaj sladkega, in Frankonia je ustvarila linijo več veganskih čokolad različnih okusov, ki so med drugim tudi brez glutena! Tista s slano karamelo bo zaradi okusa, ki se mu ni moč upreti, padel v oči, na voljo pa so tudi tisti z biskvitom, malinami, limono, kokosom, lešniki – kakršnimi želite. S to čokolado vam ni treba skrbeti za prehranske omejitve, saj jih pri teh odličnih čokoladah ni!

Beljakovinske ploščice

Beljakovinske ploščice so že pogost pripomoček, ki ga ima vsak v torbi za odmor, dvig energije med treningi ali kot sladek prigrizek med obroki. Proteinska ploščica Roobar je veganska različica ploščice, katere vir beljakovin prihaja iz komplementarnih riževih in grahovih beljakovin. Osnovo ploščice sestavljajo okusni indijski oreščki, popolna kombinacija češnje in čokolade s koščki kokosa pa poskrbi za popolno izkušnjo okusa, dodaten plus pa je brez glutena! Zato lahko v tem baru uživate med odmorom, ne da bi vas skrbela kompozicija.

Sladki namaz

Navajeni smo lešnikovega ali arašidovega namaza, vse bolj priljubljen pa je pistacijev namaz. Kremni namaz je primeren za vegane in ljudi, ki se izogibajo glutenu, njegov bogat okus pa izvabi najboljše iz tega sadja. Na kruhu, palačinkah, vafljih, tortah in pecivih daje pistacijev namaz božanski okus, ki se mu ne boste mogli upreti. Brez skrbi za sestavo boste to živilo zlahka uvrstili na svoj jedilnik, saj je popolnoma brez glutena!

Brezglutenske sladice niso le alternativa za tiste, ki glutena ne prenašajo, ampak so za mnoge postale tudi pravi gastronomski užitek. Od bogatih čokoladnih brownijev do osvežilnih beljakovinskih ploščic, lahko vsakdo uživa v sladkarijah brez občutka krivde ali strahu pred stranskimi učinki. Ne glede na to, ali ste občutljivi na gluten ali preprosto želite raziskati nove okuse, se v svetu sladic brez glutena najde nekaj za vsakogar. 

Ne pozabite se naročiti tudi na naš Novičnik in ob prvem naročilu pridobite 10% popusta!

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.