Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Brezglutenski jedilnik - prinašamo jedilnik za celodnevno kuhanje brez glutena

Brezglutenski jedilnik - prinašamo jedilnik za celodnevno kuhanje brez glutena

Od jutra do večera, vsaka jed je brez glutena!

Potovanje skozi dan brez glutena z našimi predlogi se lahko začne že zdaj!

Brezglutenska prehrana je vse več prisotna v današnjem svetu, bodisi zaradi zdravstvenih razlogov, kot je celiakija ali občutljivost na gluten, ali preprosto zaradi želje za bolj zdravim načinom prehrane. Načrtovanje dneva brez glutena je lahko izzivno, vendar s pravimi nasveti je lahko preprosta in zadovoljujoča izkušnja. V naši spletni trgovini je veliko živil in receptov brez glutena, in da bi se lažje organizirali, vam prinašamo en dnevni meni od zajtrka do večerje, ki je brez glutena. 

Zajtrk

Začnite dan brez glutena s hranljivimi in okusnimi obroki. Namesto tradicionalnega kruha ali žita, ki vsebujejo glutena, izberite brezglutenske možnosti, kot so kvinojini, ajdovi ali brezglutenski koruzni kosmiči. Postrezite jih s sadjem in oreščki za dodatno hranljivost in okus. Razen tega, razmislite o pripravi smutija s sadjem, zelenjavo in beljakovinami v prahu brez glutena za hiter in enostaven zajtrk. Brezglutenski ovseni kosmiči so enostavna in zdrava izbira za bogat zajtrk brez glutena. Če želite še več idej, vam prinašamo še 2 recepta: 

Kosilo

Za kosilo razmislite o raznovrstnih solatah z zelenjavo, beljakovinami , kot je tuna ter z dodatki kot sta avokado in oreščki. Namesto tradicionalni testenin ali kruha, izberite brezglutenske različice kot so testenine iz riža, koruzne ali prosa. Poleg tega so juhe na osnovi zelenjave pogosto brez glutena in so lahko okusna in hranljiva možnost kosila. S testeninami iz riža in koruze lahko pripravite nekateri zmed naših omak brez glutena, ali pa se lotite pripraviti svojo omako: 

Večerja

Za večerjo, pripravite bogate in okusne obroke brez glutena, kot je pečena zelenjava z solato ali s stročnicami, kot je leča ali ajda. Lahko tudi pripravite brezglutensko polento kot odlično prilogo , ali kot glavno jed s nekatero omako, mlekom ali s smetano - možnosti je neskončno. Ne pozabite na pestrost vašega jedilnika, da si zagotovite zadosten vnos potrebnih hranljivih snovi. Tukaj je nekaj receptov s polento: 

Malica

Za malico prigriznite sadje, zelenjavo s humusom, oreščke ali energijske ploščice brez glutena. Te možnosti so priročne in hranljive ter zagotavljajo energijo, ki jo potrebujete med obroki. Predlagamo brezglutenske koruzne kosmiče iz visokokakovostne koruzne moke. Ti koruzni kosmiči ponujajo enako hrustljavost in bogastvo okusov, kot tudi tradicionalna različica, vendar brez prisotnosti glutena. Ni le odlična izbira za zajtrk. je lahko tudi odličen prigrizek. Z mlekom, rastlinskim napitkom ali popolnoma samostojno, Nutrigold koruzni kosmiči so zdrava in odlična izbira brez glutena kadarkoli v dnevu!

Čas je za kavo!

Pravi ljubitelji kave bodo zagotovo navdušeni nad dejstvom, da obstaja veliko kav brez glutena, tako da jim ni treba skrbeti za prehranske omejitve. Kava brez glutena, pripravljena iz ovsa brez glutena in kavnega izvlečka, je okusna in zadovoljiva pijača, ki bo navdušila ljubitelje kave po vsem svetu. Narejena iz nadzorovanih ekoloških sestavin, ta pijača zagotavlja popolno kombinacijo okusa in kakovosti.

Načrtovanje dneva brez glutena je lahko izziv, a s pravimi smernicami in strategijami lahko postane zadovoljujoča in okusna izkušnja. Kombinirajte pestra živila kot je sadje, zelenjava, živila polna beljakovin, oreščke in brezglutenska žita, da si zagotovite uravnovešen in hranljiv obrok. Z natančnim pristopom je lahko načrtovanje brezglutenskih obrokov zelo preprosto. 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.