Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Spremenite zajtrk v hrustljavo poslastico z zdravimi "napihnjenci"

Spremenite zajtrk v hrustljavo poslastico z zdravimi "napihnjenci"

Bogati z vlakninami in beljakovinami postanejo razširjeni kosmiči rutina za dobro jutro.

Ekspandirani ali napihnjeni kosmiči so danes najljubša hrana otrok in odraslih.

Zajtrk je najbolj zdrav obrok v dnevu. Z njim premikamo organizem in ga pripravljamo za naporne ure, ki so pred njim. Če želite dan začeti okusno in zdravo in telesu dati energijo, se izogibajte kupljenem sadnem jogurtu, mastni hrani, pekovskim izdelkom in preveliki količini mesnih obrokov. 

Zajtrk, žal, pogosto jemljemo samoumevno. Pozabljamo kako pomembno je na začetku dneva zagotoviti telesu vsa potrebna hranila, da bi imelo energijo za cel dan. Zjutraj, ko vstanete, se hitro pripravite na delo in brez zajtrka hitite ven. Morda vzamete pecivo ali kaj drugega iz pekarne. Včasih je težko sploh odpreti očesa, kaj šele ugotoviti, kaj pripraviti, pripraviti in pojesti pripravljeno.  Zaradi vseh teh slabih razlogov, ki sestavljajo naše vsakdanje življenje, so nastale idealne zdrave rešitve ... v obliki t.i. napihnjencev ali POPS-ov. 

Napihnjenci so odlična izbira za zajtrk, zlasti zato, ker jih lahko zmešate in kombinirate z drugimi živili. 

V Tovarni Zdrave Hrane ste doslej mogli kupiti amarantove in prosene napihnjence, novi v naši ponudbi pa so odlični napihnjenci, oziroma popsi iz pire in kvinoje, ki jih preprosto moramo poskusiti!

Pirini napihnjenci, da so vsi ljubitelji zdravega zadovoljni!

Nutrigold predstavlja dragoceno živilo v novi obleki - napihnjena pira ali pirini napihnjenci, ki nastanejo s predelavo pirina semena pod visokim tlakom, s čimer je pridobljeno neustavljivo živilo puhaste strukture. Pira je ena najstarejših žit na svetu, njegova priljubljenost pa se do dane so hranila, prav zaradi izjemno bogati hranilni vsebini! Nutrigold pirini napihnjenci so odlična izbira za zdrav in hranljiv zajtrk, za vas kako tudi za vaše malčke! 

Kvonojini kosmiči - za zdrav začetek dneva

Kvinojini napihnjenci (kvinoja pops) so odlični za pripravo okusnega in zdravega zajtrka, posebej pa bo všeč vašim malčkom! Nutrigold kvinojini napihnjenci so ekološki in brezglutenski izdelek brez dodanega sladkorja in soli. So odličen vir energije in vrednih hranil, poleg tega pa so primerni tudi za vegane.  Lahko jih premešate z drugimi kosmiči, suhim sadjem, oreščki in dodate v priljubljeni rastlinski napitek ali mleko ter po potrebi jih lahko posladkate z medom. Rahlo prepečeni okus teh semen je neustavljiv v številnih kombinacijah. 

Odlično živilo sladkim in slanih kombinacij - Amarant pops!

Začnimo z amarantovi napihnjenci. Imajo zelo visok del vlaknin in so odličen vir beljakovin. Zaradi nizke vsebnosti sladkorja, so fantastična izbira, zato ne preseneča, da je amarant pogosto eno izmed prvih žit, ki jih dajemo majhnim dojenčkom v kaši. Amarant je zelo zdravo žito, ki je dolgo časa bilo spregledano.  Amarantovi napihnjenci, zato, ker ne vsebujejo glutena, so odličen zajtrk za vse tiste, ki ne prenašajo glutena.

Proseni napihnjenci za preprost in hranljiv zajtrk

Kosmiči narejeni iz ekspandiranega prosa kot nalašč so za zajtrk ali malico. Zelo so priljubljeni med otrokom. Zaradi rahlo orehastega, ampak nevtralnega okusa, so odlični za zdrav in okusen zajtrk. Lahko jih zmešate z drugimi kosmiči in priljubljenim rastlinskim napitkom in tako lahko dobite obrok, ki vas vrne nazaj v vaše otroštvo in dne uživanja v nakupovalnih kosmičih, ki so imeli najbolj sladek okus. 

proso pops

Riževi napihnjenci za energijski začetek dneva

Riževi napihnjenci so odlični za izdelavo različnih tort, piškotov, keksov, energijskih ploščic ali podobnih sladic. Kdo ne bi hotel začeti dan z zdravo sladico. Ekspandirani (ali napihnjeni) kosmiči so že dolgo časa priljubljeni med najmlajšimi, ampak tudi starejši lahko uživajo v tih slastnih hrustljavcih.  Ekspandiran riž  je izdelek, ki se pridobiva z obdelavo riževega zrna, ki je podoben napihnjencem. Riževo zrno se napihne s procesi nenadnih sprememb temperature in tlaka, ki dejansko obrnejo zrno od znotraj navzven. Postopek traja manj kot minuto in je izjemno hvaležen, saj riž v procesu poveča raven beljakovin in drugih hranil, ki jih vsebuje v svoji hranilni sestavi.

pops riža nutrigold

Hranljive ajdove kosmiče lahko tudi vključite v  kombinacije za zajtrk, z dodatkom svežega ali suhega sadja  in oreškov. Čeprav ob omembi ajde verjetno vsi najprej pomislimo na fantastično ajdovo moko, se ta odlična žita lahko pohvali tudi z zdravo razširjeno različico same sebe. Če pa vam manjka malo sladkega, jih lahko zmešate z drugimi kosmiči in vašim najljubšim rastlinskim napitkom ter po želji dodate suho sadje, agavin sirup, riž ali datlje.

Ne pozabite se prijaviti na naš Novičnik, kjer vas čaka veliko zdravih nasvetov in receptov.

Lahko vas zanima tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.