Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Aloe vera za prebavo, obraz, lase in kožo - zdravilne lastnosti in uporaba

Aloe vera za prebavo, obraz, lase in kožo - zdravilne lastnosti in uporaba

Spoznajte vse koristi čudežne rastline aloe-vere

Aloe vero človeštvo uporablja že od starih dneh. Zdravilnost rastline je prepoznana že pred 5000 le v Indji, kjer se v ayurvedi uporabljala kot hrana ti prinaša dolgoživost-

Vsi članki
23. marec 2022.

Na široko je znano, da gel aloe vere lajša opekline od sonca in pomaga v celjenju ran. Ali pa ste vedeli, da ta zdravilna rastlina lahko pomaga v uravnavanju prebave, vendar tudi da lahko zniža sladkor v krvi?

Aloe vera ima dolgo zgodovino uporabe v medicinske namene, ki sega v starodavni Egipt. Rastlina je doma v severni Afriki, južni Evropi in na Kanarskih otokih. Danes aloe vero gojijo v tropskem podnebju po vsem svetu.

Aloe vera - zdravilne lastnosti

Sodobna znanost je odkrila skrivnost, ki stoji izza delovanja aloe vere, ki jo nekateri imenujejo tudi Jerihonska roža. Gel aloe vere vsebuje več od 160 hranljivih snovi, kot so kalcij, cink, selen, železo in mangan. Ima veliko aminokislin, maščobnih kislin, encimov (analgetiskih in protivnetnih) in vitaminov A.C.E (pomembni so za obnovitev celic kože) ter vitamine B1.B2, B3,B6 in B12.

Aloe vera vsebuje: 

  • antibakterijsko
  • antivirusno
  • protiglivično delovanje

Glavna aktivna sestavina aloe vere je molekula sladkorja acemanan, ki krepi celično membrano in je ta odporna na bakterije in viruse. Aloe vera se uporablja v veliko izdelkov - od sokov, tablet, kapsul, vse do krem, losjonov in gelov za nego obraza, las in kože. 

aloe vera

Aloe vera za lajšanje zgage

Gastroezofagealna refluksna bolezen (GERB) je prebavna motnja, ki pogosto povzroči zgago. Študija iz leta 2010. kaže, da lahko uživanje majhne količine aloe gela z obrokom zmanjša resnost GERD. Lajša lahko tudi druge prebavne težave. Zaradi nizke toksičnosti rastline je varno in blago zdravilo za zgago.

Alternativa ustni vodici

V študiji iz leta 2014., ki je objavljena v Ethiopian Journal of Health Sciences, se odkrilo da je izvleček aloe vere varna in učinkovita alternativa ustnim vodicam, ki so na osnovi kemikalij. Naravne sestavine rastline, ki zajemajo odmerek vitamina C, lahko preprečijo nastanek zobne obloge. Ta zdravilna rastlina lahko vam tudi pomaga, če imate težave s krvavitvijo ali oteklimi zobmi. 

Sok iz aloe vere - vir zdravja in vitalnosti

Če želite začeti več paziti na svoje zdravje, vam priporočamo da začnete uživati sok aloe vere. Ta čudežna rastlina pomlajuje, obnavlja kožo, ščiti pred boleznim in lajša bolečine. Sok aloe vere vsebuje približno 240 hranljivih in zdravilnih sestavin: vitamina A, B1,B2,B3,B6,B13,C in E, folno kislino, minerale kalcij, magnezij, železo, aminokisline, encime, saponine.

Royal sok iz aloe vere, ki ga lahko kupite v Tovarni Zdrave Hrane, je pridobljen iz svežega gela, oziroma tekočine, ki se nahaja v ekološki pridelanih listih aloe vere. Ta naravno moten sok s pulpo je narejen iz 99,7% čiste aloe vere z dodatkom citronske kisline. Edinstvenost in dodana vrednost izdelka izhajata iz dejstva, da se vsak list aloe vere ročno razreže in stisne brez uporabe strojev, kar zagotavlja kakovost sestavin.

Glede na študijo, objavljeno v International Journal of Phytotherapy and Phytopharmacy, lahko uživanje dveh žlic soka aloe vere na dan povzroči padec krvnega sladkorja pri ljudeh s sladkorno boleznijo tipa 2. To lahko pomeni da bi se v prihodnosti aloe vera mogla uporabljati za zdravljenje diabetesa. Te rezultate potrdila je še ena študija, objavljena v Phytotherapy Research, ki je uporabljala izvleček pulpe. Pomembno je vedeti, da prekomerno uživanje soka aloe vere lahko povzroči težave s prebavo. 

sok od aloe vere

Aloe vera odlično uravnava prebavo

Aloe vera pomaga pri driski, zaprtju, sindromu razdražljivega črevesja, uravnava in prebavo in kislost želodca, pomaga pri zgagi in bolečinam v trebuhu, odstranjuje škodljive snovi iz telesa, pomaga pri hujšanju, izboljšuje in krepi imunski sistem, lajša simptome alergije in astme, dokazano pa pomaga pri opuščanju kajenja, alkohola in mamil. 

Sok, pridobljen iz gela, oziroma mesne sredice te rastline, lahko odstrani strupe in druge neželene snovi, ki se pogosto zalepijo za površje čreva. Sčasoma se kopičijo in lahko postanejo ovira pri normalnem prehodu prebavljene hrane skozi prebavni trakt, s čimer telo izgubi del sposobnosti izrabe hranil iz zaužite hrane. Zato...zaradi vsega tega dajte priložnost temu soku ter ga uživajte med obroki za boljšo učinkovitost. 

aloe vera

Aloe vera za zdravje kože in las

Najbolj prepoznavna vloga rastline aloe vere je tista, v kozmetični industriji. Zadnja uspešnica za osebe, ki iščejo "vir življenja" in mladosten duh in telo v pozni starostni dobi, je sok te rastline.

Kozmetični izdelki iz aloe vere niso samo senzacija za nego obraza. Če se gel uporablja v kremah ali losjonih, se zelo hitro vpije v kožo ter pozitivno vpliva na obtok krvi v vezivnem tkivu, tudi učinkovito obnavlja celice in povečuje prožnost kože, kar je pomembno, na primer, za preprečevanje pojava celulita ali za bolj čvrst in gladki videz kože na nogah, zadnjici in stegnih. 

Gel, ki je pridobljen iz aloe vere se uporablja za lajšanje opeklin, pikov insektov, ran in drugih manjših poškodb. Aloe vera tudi lahko pomaga v zmanjšanju vnetja in draženja kože. Olje aloe vera deluje protivnetno ter je primerno za bogato vlaženje in pomirjajočo nego, lahko pa ga kupite tukaj

Aloe vera v prahu - zdravilnost in načini uporabe

Nutrigold aloe vera v prahu je narejena z listov rastlin,  po tem ko odstranijo mehko tkivo in gel, pri čemer še vedno ohranijo vsa hranila. Je bogat vir  prehranskih vlaknin,  zaradi česa je idealen ko želite spodbuditi prebavo in podaljšati občutek sitosti.

Prav tako lahko aloe vero v prahu uporabite tudi v kozmetične namene, če prašek raztopite v vodi. Ameriška agencija za hrano in zdravila je odobrila prah Aloe vera kot naravni izboljševalec okusa hrane. Nutrigold Aloe vera se preprosto pripravlja, ter služi kot idealen dodatek k različnim jedem. Odlična je pri pripravi okusnih sokov, kot dodatek smutijem, napitkom, jogurtom ali kosmičem. Lahko jo kupite tukaj.

aloe vera u prahu

Prijavi se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedi vse novice z zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.