Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Riževa beljakovina je hipoalergen, brez glutena, brez laktoze in z visok vsebnostjo vlaknin. Boljše ne gre!
Beljakovine so gradni bloki življenja. Vse celice, vsa tkiva in vsi organski sistemu v našem telesu vsebujejo beljakovine. Tole je glavni razlog zakaj beljakovine moramo vnašati vsak dan, skozi prehrano ali prehranskih dopolnil, v naše telo.
Izbrati beljakovino v prahu danes ni tako preprosto, ker obstaja veliko različnih vrst in proizvajalcev beljakovinskih shakeov. Vse bolj priljubljene so pa beljakovine rastlinskega izvora, ter se, poleg soje, grah in konopljo, danes uporablja tudi rjavi riž kot surovina za proizvodnjo beljakovine.
Eden največjih "mitov" o vegetarijanski prehrani je ta, da rastlinski viri beljakovin niso popolni, oziroma da ne morajo zadostiti vsem našim željam po beljakovinah. To ni res. Zaradi tega moramo rastlinske beljakovine čim prej dati v vašo prehrano - rastlinske beljakovine imajo nizko vsebnost maščob, ter veliko vsebnost vitaminov, mineralov in vlaknin ter rastlinske beljakovine vsebujejo fitokemikalije, ki prispevajo k splošnem zdravju in v preprečevanju bolezni.
V seznamu najboljših rastlinskih beljakovin je tudi riževa beljakovina, ki v povprečju vsebuje 80% beljakovin, med katerimi so skoraj vse esencialne kisline. Manjka edino triptofan, ali se lahko nadomesti s kombiniranjem z drugimi kompleksnimi beljakovinami, beljakovino graha, kateri popolnoma ustreza.
Beljakovina riža je hkrati bogata z vitamini B skupine: tiaminom, riboflavinom ter z minerali: fosforjem, železom in kalijem. Riževa beljakovina v prahu je odlična izbira za športnike, ki so izpostavljeni intenzivnimi in napornimi fizičnimi dejavnostmi.
Z vnosom napitka ali smoothieja iz riževe beljakovine med vadbo se omogoča učinkovito in hitrejše okrevanje mišičnega tkiva.
Zlahka je prebavljiv vir beljakovin, ter se priporoča vegetarijancom in osebam, ki so občutljive na laktozo. In ne le to..za riž se zna da je hipoalergičen in skoraj ne obstaja oseba, ki ne prenaša riža. Ni zato nenavadno da se pogosto priporoča kot prva izbira hrane za otroke. Rahla za želodec in prebavilo, zagotovo bo ustrezal vsem.
Treba je dodati tudi da riževa beljakovina ni popolna beljakovina sama po sebi, kar pomeni da ji še morate dodati nekatero beljakovino, ki svebuje dopolnjene aminokisline. Vendar, na splošno riževe beljakovine imajo veliko prednosti (vsebujejo veliko vlaknin, so brez glutena in brez laktoze, polne so vitamina B, ki pomagajo mišični presnovi in rastu) je jasno, zakaj sodi med ene najboljših virov rastlinskih beljakovin.
Riževa beljakovina iz ekološke pridelave se lahko kupi v naši spletni trgovini. Če pa jih raje kupili v fizični trgovini, pojdite na pot do Hrvaške, tukaj je seznam vseh naših trgovin.
Za še več odličnih in zdravih receptov, se prijavite na naš Novičnik.
Zanima vas lahko tudi...
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: