Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Grahove beljakovine - lahko prebavljiv in hipoalergeni beljakovinski dodatek

Grahove beljakovine - lahko prebavljiv in hipoalergeni beljakovinski dodatek

Grahove beljakovine so popolne beljakovine, in sicer vsebujejo vsih 9 aminokislin

Grahove beljakovine se lahko kombinirajo z riževimi beljakovinami ter jih same ali v kombinaciji lahko vmešate v svoj priljubljeni smoothie ali napitek, ali jih lahko kombinirate po želji.


Vprašate se zakaj bi v morju beljakovinskih izdelkov izbrali prav grahove beljakovine?

Beljakovina graha je popolna beljakovina, kar pomeni da vsebuje vseh 9 esencialnih aminokislin - vključno z BCAA aminokislinami - ki so potrebne za gradnjo mišic. Kaj to pomeni?

Pomeni, da je grah odličen! Namreč, grah je veganski vir beljakovin, poln energije, in vsekakor si zasluži vaše pozornosti, zlasti če trpite za alergijami, ali ste občutljivi na katero koli hrano. Je lahko prebavljiv, prijetnega okusa ter ima zelo dobro razmerje med  aminokislinami z razvejano verigo in probiotiki. Grahove beljakovine so primerne za ljudi, ki iščejo nadomestek za mlečne ali sojine beljakovine, ki lahko povzročajo alergije. 

Če redno vadite, vam bo beljakovina graha dala energetsko spodbudo pred treningom in omogočila bolj kakovostno okrevanje po treningu, in vsebuje skoraj vse aminokisline.

Grahove beljakovine za hujšanje

Grahova beljakovina lahko pomaga tudi pri hujšanju, zniža raven grelina, hormona, ki spodbuja lakoto. Ravni grelina se lahko dvigajo v določenem obdobju po uživanju obroka zaradi pričakovanja naslednjega obroka, s čimer možganom signalizirajo lakoto.

Grahova beljakovina upočasnjuje ta proces z ustvarjanjem večjega števila peptidov, upočasnjuje praznitev želodca, znižava raven grelina in ohranja občutek sitosti dlje časa. 

Postopek pridobivanja beljakovine graha je naravni postopek, ki zahteva nežno čiščenje, koncentracijo, sušenje in mletje v prah. Izolat grahove beljakovine ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov, tako da je primeren za ljudi, ki morajo znižati glikemični indeks v krvi.

Če ne marate ogljikovih hidratov, je beljakovina graha popolna za vas. Ena mera beljakovin vsebuje okoli 2 grama ogljikovih hidratov in okoli 2 grama vlaknin. 

Poleg tega da je hipoalergen, tudi ne vsebuje glutena!

Če imate težave s prebavo, intolerantni ste na laktozo ali pa ste vegan, je beljakovina graha edina rešitev za popoln vnos beljakovin. Poleg tega, je še:

  • Zlahka prebavljiv
  • Dobro tipni v vodi.
  • Prijetnega okusa.

Prednost mu je tudi njegova priprava. Namreč, beljakovina graha je topna v vodi, in to je pomembno, saj so beljakovinski šejki večinoma netopni v vodi. Z beljakovino graha lahko pozabite na te težave. 

Grahove beljakovine- uporaba

Vse, kar potrebujete je svojo kuhinjsko polico obogatiti z enim takšnim izdelkom in začeti ga uživati. Kako?

Enostavno, takšna je tudi grahova beljakovina, Beljakovino graha lahko kombinirate z riževo beljakovino ter jo samo ali v kombinaciji lahko dodate v priljubljeni smoothie ali napitek ali ga lahko kombinirate po želji, da zagotovite dnevni odmerek kakovostnih in lahko prebavljivih beljakovin. 

20-30 g grahovih beljakovin lahko dodate 3 dcl  katere koli pijače, smoothiejo, jogurto, pudingo ali torti, kako bi dobili gotov in zdrav hranilni obrok. 

Kje kupiti grahove beljakovine?

Visoko kakovostne grahove beljakovine lahko kupite v naši spletni trgovini. Če pa bi se raje odpravili do Hrvaške, je tukaj seznam vseh naših trgovin.

Preberite nas tudi na NOVIČNIK-u! 

Lahko vas zanima tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.