Uporabniška podpora:
+385 1 5573 568
Uporabniška podpora
Noodlesi so njam!
Riževi rezanci imajo dolgo zgodovino, ki sega stoletja nazaj, zlasti v azijskih državah, kot so Kitajska, Japonska, Tajska in Vietnam. V teh kulturah rezanci predstavljajo pomemben element prehrane ter se pogosto povezujejo s praznovanji in vsakodnevnimi družinskimi obroki.
Izdelani iz samo 2 sestavin - bele riževe moke in vode, riževi rezanci so priljubljena sestavina znanih azijskih jedi. Rezanci se lahko pražijo, cvrejo, kuhajo v juhah z različnimi omakami. Nežna struktura in okus, kot so pšenične testenine, niso edina razlika med temi 2 vrstami testenin.
Čeprav obstaja veliko vrst, so riževi rezanci eni najbolj čudovitih, vsestranskih in okusnih. Riževi rezanci so zelo nizkega dela maščobe in so brez glutena. So tudi nizko kalorični in bogati z ogljikovimi hidrati, vsebujejo beljakovine in dietne vlaknine. zaradi česa je idealna izbira za zagotavljanje energije čez dan. Razen tega, so zaradi preprosto priprave, praktična in hitra izbira za obroke.
Vendar se je treba zavedati, da način kuhanja lahko poveča maščobo. Na primer, če jih kuhate in pražite v Pad Thai različici, se bodo maščobe zelo povečale, saj riževi rezanci vpijajo maščobe tega, s čimer s kuhajo. Če želite da količina maščobe ostane majhna in nizka, jih kuhajte v juhah ali na pari z zelenjavo. Torej, vse je odvisno od načina priprave.
Lahko najdete riževe rezance narejene iz lepljivega riža ali tiste, ki so premešane s tapioko. Najboljši sveži riževi rezanci so ali zaviti ali kuhani na pari. Če jih ne morete najti, je tudi suha različica dobra izbira. Suhi riževi rezanci se dobro navlažijo in se dobro ujemajo v juhe. Kaj je še boljše, zaradi blagem okusu in vpijajoči naravi teh rezancev, bodo vpili vsako omako, ki jih daste na njih.
Obstaja neskončna številka receptov, ki uporabljajo riževe rezance v različnih kulinaričnih tradicijah. Od preprostih juh, stir-fryjev in curryjev do kompleksnih tajskih pad thai jedi ali japonskega ramena, riževi rezanci vam zagotavljajo neomejene možnosti za eksperimentiranje v okusih in teksturah.
Riževi rezanci so brez glutena - naravno. Tisti, ki trpijo za celiakijo, ali so občutljivi na gluten, bi morali v prehrano vključiti te testenine.
Tukaj je novičnik, prijavite se, če se že niste, in pridobite 10% na prvem naročilu.
Si želiš 10% popusta?
Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane.
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.
Podprti načini plačila
V naši spletni trgovini lahko plačaš: