Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Izvedite kako se uporablja Wasabi - japonski hren, ki ga obožujemo

Izvedite kako se uporablja Wasabi - japonski hren, ki ga obožujemo

Wasabi (wasabi) je odličen japonski hren. Spoznajte ga v nadaljevanju!

V zgodovini se uporabljal kot zdravilo, danes pa je neizogibna začimba azijske kuhinje. 

Vsi članki
01. februar 2023.

Wasabi (bere se vasabi) je rastlina, ki poteka iz Japonske, ki se tradicionalno uporabljala v različnih različicah ribjih poslastic. Prepoznavna je po svojem močnem, aromatičnem okusu, wasabi, drugače kot hren, ne pušča pekoč okus v ustih. 

Če ljubite japonsko kuhinjo, ste se zagotovo že spoznali s sushijem, ki se postreže z dodatkom aromatično pikantne zelene paste, vendar če že niste, je idealni čas da presenetite okušalne brbončice z veselim okusom neustavljive wasabi paste.

Wasabi - japonski hren , ki bo izboljšal vašo prehrano

Wasabi rastlina sodi v enako skupino rastlin, kot so zelje, brokoli in hren. Wasabi raste v planinskih dolinah japonskih rek. Vsak del rastline wasabi ima določene zdravstvene prednosti ta telo. Listi in peclji so temelj ljudskim antibakterijskih zdravil, ki pomagajo ozdraviti kašelj, prehlad ali vnetja sinusov. 

Wasabi se v alternativni in ljudski medicini uporablja za zdravljenje driske, verjame pa se da spodbuja apetit ter odpravlja strupe v telesu. Najpogostejša in najbolj znana uporaba te rastline je za - odmaševanje sinusov.

Wasabi vsebuje 128 mg kalcija, kar je zelo pomembno za kosti in mišični sistem. Ta rastlina je bogata z magnezijem ter z vitamini A in C. V zgodovini se je uporabljal za čiščenje želodca, verjame pa se da ta zanimiva rastlina odlično čisti telo strupov, uravnotežuje presnovo in prebavo. 

Vendar je danes najbolj znana uporaba wasabija v kulinariki. 

Kako se uporablja wasabi?

Wasabi na splošno povezujemo s sushijem in v poslednjem času s slanimi prigrizki, možno ga je tudi dodati v številne druge jedi. Odlično se bo podal solatnim prelivom in namazom. 

Ne veste, s čim naj ga pripravite, dajte ga v sendviče namesto gorčice. Tudi, če želite svoji zdravi majonezi ali omakam dodati malo pekočega okusa, vmešajte v njih wasabi. Postrezite da kot omako na plati s krekerji. 

Premešajte ga s priljubljenimi začimbami in zelišči ter ga s tim prelijte ali namažite priljubljeno ribo po peki. Preizkusite ga tudi v sladkih kombinacijah tako da ga dodate v sladoled, posebej domači sladoled in ga postrezite kot sorbet.

Nastrgan, korenini podoben, poganjek te rastline ima ognjeno pikanten okus, ki v ustih hitro izgine in za seboj pusti dolgotrajen sladek okus, brez pekočega okusa. Wasabi je zgolj eden dokazil, kako je azijska kuhinja fenomenalna in zdrava. 

wasabi sushi rolice

Kje kupiti wasabi?

Wasabi lahko kupite v naši spletni trgovini. Če pa bi naše izdelke raje kupili v fizični trgovini, se odpravite na pot do Hrvaške, tukaj je seznam vseh trgovin.

arche wasabi

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.