Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Blanširani mandlji in lešniki - super prigrizek

Blanširani mandlji in lešniki - super prigrizek

Pod suho, rjavo lupino oreščkov se nahaja okusen in hranilen, bogat sadež.

Pod suho, rjavo lupino oreščkov se nahaja okusen in hranilen, bogat sadež.

Vsi članki
04. december 2023.

Mandlji in lešniki so neizogibni v zdravih zajtrkih ali malicah, s katerimi pomirjamo lakoto. Uživamo jih presne ali pečene, oziroma tostirane, vendar so blanširani oreščki zagotovo najljubša različica oreščkov. 

Kako preprosto in hitro oluščiti mandlje? Koliko raja luščenje mandljev?

To so samo nekatera vprašanj, s katerimi se lahko ukvarjate, saj je na police Tovarne Zdrave Hrane prišla oluščena oblika priljubljenih prigrizkov - blanširan lešnik in blanširan mandelj

Mandlji so eni izmed najbolj znanih in najbolj iskanih oreščkov na svetu, temu je tako zaradi svojih hranilnih vrednosti in veliko pozitivnih učinkov, ki jih dobivamo z uživanjem. 

Razen tega, so mandlji zelo dober vir antioksidantov. Antioksidanti pomagajo v boju proti oksidativnem stresu, ki uničujejo celice in prispevajo k vnetnim procesom, staranju, in nekaterim vrstam raka. 

Večina močnih antioksidantov, ki jih najdemo v mandljih, se nahaja v njegovi rjavi tanki lupini. lupini. Zato so blanširani mandlji, ki jim je bila odstranjena prav ta lupina, prehransko in zdravstveno vedno šibkejši. Po drugi strani pa so boljšega okusa, zato so pametnejša izbira za pripravo različnih sladic.

Mandlji so zaradi hranilnih vrednosti bogat vir maščob, vlaknin in beljakovin, zaradi česa do odlična izbira za osebe, ki so zboleli za diabetesom. Razen tega, so mandlji zelo bogati z magnezijem, ki sodeluje v več kot 300 procesov v človeškem telesu, med katerimi pa je tudi znižanje ravni sladkorja v krvi. 

Na seznamu najljubših oreščkov je zagotovo tudi lešnik

Čiščenje lešnikov lupine je lahko zelo zahtevno delo, zaradi katerega mnogi pogosto prenehajo s tem živčni, Zato obstaja Nutrigold blanširan lešnik!

Lešniki so zlasti vsestranska vrsta oreščkov zaradi vseh različnih načinov, na katere se lahko uporabijo. Ne le da se lahko uživajo presni, so  odlični tudi praženi, v testu ali kot sestavina številnim zdravim jedem.

Zaradi veliko vlaknin in nenasičenih maščobnih kislin, lešniki pomagajo pri zmanjšanju slabega LDL-holesterola in pri povečevanju dobrega HDL - holesterola, medtem ko bistvena količina magnezija pomaga pri uravnavanju ravnotežja kalcija in kalija, kar je bistveno za normalne ravni krvnega tlaka

Mandlje in lešnike ponavadi uporabljamo oluščene; zaradi tega je pri jedi zlasti navaja, če jih je treba ali ne uporabljat oluščene. Če jih uporabljamo z luščino, se samo sperejo v hladni vodi in osušijo s krpo. Da bi se ločila rjava koža, jih je treba dati 24 ure v hladno vodo. Potem se spirajo, sušijo ..ali pa ne, če ste prednost dali blanširani različici. 

NOVIČNIK vas čaka! 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.