Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Datljev nektar in datljev sirup - sladili ki nadomeščata škodljivi sladkor

Datljev nektar in datljev sirup - sladili ki nadomeščata škodljivi sladkor

Kako posladkati dan?

Namesto belega sladkorja, sprobajte datljev sirup in datljev nektar.

Pogosto imamo slabo vest zaradi sladkorja, ki ni tako zdravo in koristno živilo. 

Razen v sladicah, tortah, piškotih, pekovskih izdelkih, sladoledu in drugim sladicam, je sladkor sestavina številnih industrijski predelanih živil in hrane, za katero ne bomo niti pomislili, da jo vsebuje - kot so na primer slane jedi. Naravno ga vsebujejo  tudi številna druga živila: največ pa žita, sadje in koreninasta zelenjava. Tako sladkor verjetno uživamo več, kot se tega zavedamo. 

Običajno sladkor, ki se uživa je beli, rafinirani sladkor, izdelan iz sladkorne pese ali trske, z veliko več kalorij in visokim glikemičnim indeksom! Ta zelo hitro pride v krvni obrok, spodbuja izločevanje inzulina in ojača občutek lakote. Zaradi tega se mnoge osebe zredijo.

Večina strokovnjakov nam svetuje, da se izogibamo sladkarijam in posladkani hrani, vendar to ni prav tako realno za številne ljudi. 

Na srečo, obstaja nekaj naravnih nadomestkov sladkorja, ki bodo zadovoljili vaše potrebe, poleg tega pa imajo tudi določene zdravstvene koristi. Poskušajte vključiti eno ali 2 izmed znanih naravnih sladil, da bi nadomestili nezdrav sladkor, na samem vrhu med njimi pa sta 2 izdelka na osnovi datljev - nektar in sirup!

Datljev sirup - idealni nadomestek sladkorja

Nutrigold ekološki datljev sirup vsebuje smo ekološke datlje brez dodatkov. Zelo je sladek in nasiten ter da bogat, rahlo karamelni okus vašim obrokom. Datljev sirup je posebej priljubljen v bližnje vzhodnjaški kuhinji za izdelavo sladkih jedi. Ga priporočamo za vse vrste kolač in sladic, vendar tudi za tople napitke, ki bo jih obogatel s kremasto teksturo. 

sirup od datulja

Datlji imajo širok spekter zdravstvenih koristi, zaradi katerih veljajo za najbolj zdravo sadje na svetu. Datlji so posebej pomembni za vegetarijance, ker vsebujejo nekatere snovi, posebej pomembnih za delovanje telesa, in katere se lahko najdejo v živilih rastlinskega izvora. 

Datlji so v naših krajih dostopni kot posušeni in trdi, vendar ko boste enkrat poskusili sveže, mehke, iranske datlje, ki se "topijo v ustih", boste se zaljubili v to sadje. V obliki sirupa in nektarja pa sta osvojile naše kuhinje in naše slaščičarske prsti, ker iz njiju nastajajo odlične sladice!

Ni nam nenavadno torej, da se po vsem Sredozemlju v ljudski medicini uporablja za zdravljenje številnih bolezni. V Indiji se suhi datlji dajejo porodnicam, da jim okrepijo imunski sistem. 

Datljev nektar - sladek vir zdravja

Tako so danes eni izmed najbolj priljubljenih sladil zagotovo presni datljev sirup in datljev nektar. Sirup in nektar iz datljev ohranjujeta pozitivno delovanje datljev na naše telo pokazujoč antioksidativne in antimutigene lastnosti. 

Datljev nektar je naravno sladilo, ki se uporablja kot nadomestek rafiniranega sladkorja. Je priljubljena sestavina za različne zdrave, presne torte in kolače, pudinge, sladke namaze, pekmeze in smoothieje. Lahko je odličen preliv za palačinke, vaflje ali žitne kosmiče za zajtrk. 

Datlji  so okusno sadje, ki je bogato s kalijem, železom, manganom, magnezijem, vitaminom B6 in z bakrom. Je lahko prebavljivo ter pomaga hitreje razgraditi beljakovine, ogljikove hidrate in maščobe, po nekaterih raziskovanj pa lahko pomaga zmanjšati holesterol (LDL). 

Datlje v obliki sladila lahko koristite kot sladilo za sladolede, različne sladice in podobno. Dovolj jih je namočiti v vročo vodo, pustiti da jo vpijejo, zmleti v namiznem mešalniku, dokler ne dobite pasto, podobno arašidovem maslu ali preizkusiti 2 odlični izdelki: Nutrigold datljev sirup in datljev nekater. 

NOVIČNIK vaš že čaka, zato se prijavite! 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.