Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Zakaj je stevia najboljša v izbiri naravnih sladil?

Zakaj je stevia najboljša v izbiri naravnih sladil?

Stevia - naravno sladilo, ki ne dviga raven sladkorja v krvi.

Stevia je naravno sladilo brez kalorij! Zaradi svoje sestave, ta rastlina lahko prepreči in olajša številne zdravstvene težave, Vse informacije o tem priljubljenem nadomestku sladkorja najdite tukaj!

 Stevia je rastlina iz družine Asteraceae, ki raste v Južni Ameriki. Listi stevie vsebujejo visoko koncentracijo sladila steviol glikozidov, ki so do 200-krat slajši od sladkorja, in se prav zato uporabljajo kot nadomestek rafiniranega sladkorja v številnih prehranskih izdelkih, Poleg tega, to naravno sladilo vsebuje manj kalorij kot ga ima sladkor, ter je bolj varno za uporabo. 

Ali je stevia zdrava in varna za uporabo?

Stevia znižuje raven sladkorja v krvi, ne vpliva na inzulin, znižuje tudi visok krvni tlak, zmanjšuje občutek lakote in izboljšuje prebavo. Končno, novejše raziskave kažejo da preparati stevie sodelujejo tudi v preprečevanju nastanka raka. 

V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je ameriška FDA prepovedala uporabo stevie kot sladila brez znanstvenega razloga, a pod močnim vplivom lobija proizvajalcev sladkorja in umetnih sladil. Na srečo so namizna sladila odobrena z direktivami EU in Uredbo o aditivih za živila in zanje omenjena prepoved ne velja.

Stevia je res najboljši vir naravnega sladkorja za vse tiste, ki ne smejo ali ne želijo uživati rafinirani sladkor. Primerna je za tiste, ki želijo shujšati, diabetike, osebe, ki so na anti-kandida dieti, ter za zbolele za rakom in drugimi boleznimi, v katerim je pomembno omejiti vnos rafiniranega sladkorja. 

Pomembno je poudariti, da pri njegovi uporabi ni zabeležen pojav škodljivih stranskih učinkov, kot je to v primeru umetnih sladil.

Stevia - zdravstvene prednosti

Zaradi svoje sestave, ta skromna rastlina pospešuje preprečiti številne zdravstvene težave. 

Ta rastlina ne more biti primerna za razvoj in rast bakterij ter je zato odlična za preprečevanje kariesa.  Njene antibakterijske lastnostni so učinkovite tudi pri gingivitisu in drugimi boleznimi ustne votline in dlesni. Za ohranjanje ustnega zdravja jo lahko uporabite v obliki tekočine. 

Čaj iz stevije, se tudi že stoletja uporablja za odstranjevanje prebavnih motenj in pomirjanje želodca. Učinkovit je za lajšanje zgage ter bolečnin v trebuhu. Raziskovanja so9 pokazala, da stevia ima sposobnost uravnavanja ravni sladkorja v krvi. Glikemični indeks, namreč je raven nuli, kar pomeni da ne dviga raven glukoze v krvi, oziroma, da omogoča vzdrževati konstantno raven glukoze, kar je bistveno za zbolele za diabetesom tipa 2. 

Pozabite na navaden, rafiniran sladkor, ker je stevia prava izbira ko gre za sladke, okusne in zdrave arome vaših specialitet!

Za še več zdravih nasvetov in receptov, se prijavite na naš novičnik! 

Zanimalo vas bo tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.